Nem akarnak döntetlenre játszani Kuckáék

Pekarík.Eb2024

A németországi labdarúgó-Európa-bajnokság csoport-körének utolsó fordulójában Szlovákia számára egy döntetlen is biztos tovább-jutást érne a románok ellen. A szerdán 18 órakor kezdődő meccsen viszont még akár egy vereség is beleférhet Béneséknek.

Az Európa-bajnokságok történetében először fordult elő, hogy egy csoportban az első négy mérkőzés után minden csapatnak három pontja van. A négyes utolsó két találkozója mindenki számára létfontosságú, de míg az ukránoknak csak a győzelem jelent továbbjutást, addig a szlovák, a román és a belga válogatott számára már a döntetlennel is készülhetne a nyolcaddöntőre.

„Örültünk, hogy az első meccs jól sikerült, de a második miatt már nem vagyunk boldogok. Minden meccset meg akarunk nyerni, most tudjuk, hogy ehhez javulnunk kell” – mondta a románok elleni találkozó előtt a rutinos Juraj Kucka elsősorban annak kapcsán, hogy megannyi cikk született már arról, a két válogatott megegyezhet egymással egy békés döntetlenben.

„Egy játékos sem mehet úgy bele egy mérkőzésbe, hogy döntetlenre játszik. Talán ha a 91. percben még 0:0 lesz, akkor megfordulhat a fejükben ez, de nem akarunk számolgatni” – jelentette ki Valentin Mihaila, a Parma román válogatott szélsője.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a csoportbéli végső helyezések a következő ellenfelek szempontjából sem lényegtelenek.

Hogyan is néz ki pontosan a matek? Szlovákia jelenleg a harmadik helyen áll, egy győzelemmel ellenben az első két hely valamelyikén zárna, ami biztos továbbjutást érne. Ebben az esetben ha a belga–ukránon nyernek Lukakuék vagy döntetlen születik, akkor Lobotkáék csoportelsők, ha Rebrov csapata nyer, akkor meg kell elégedniük a második hellyel. Ha a szlovák válogatott döntetlent játszik, akkor bármilyen eredmény születik a másik mérkőzésen, a harmadik helyen végeznek, ám már biztosan megelőznek két másik csoportharmadikot, így ez is továbbjutást ér. Amennyiben Románia nyerne, akkor a szlovákok akkor juthatnak tovább ha az ukránok legyőzik a belgákat.

Ami a sérüléseket illeti, a szlovákoknál Dávid Hancko nem teljesen százszázalékos. A Feyenoord védője megterhelő meccset játszott a belgák ellen, majd Ukrajna ellen le is kellett cserélni, ám csapattársai és a szakmai stáb jelentése szerint az MRI-vizsgálat nem mutatott ki nála sérülést. Ettől még közel sem biztos, hogy Calzona a kezdőbe jelöli, hiszen így egy komolyabb kihagyást is megkockáztatna, helyét a Cagliari 21 éves játékosa, Adam Obert veheti át.

A két ország válogatottja legutóbb 2013 augusztusában egy felkészülési mérkőzésen találkozott egymással Bukarestben. Az akkor született 1:1-es eredményt a szurkolók jelentős része aláírná most is. Érdekesség, hogy már azon a találkozón is ott volt a kezdőben Peter Pekarík és Juraj Kucka, a szlovákok két 37 esztendős játékosa. A túloldalon már nincs egyezés az akkori és a mostani keret között.

szlovak-roman.keret
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?