„Nehezebb volt kikapni, mint nyerni”

Hosszabbítás után 112:107-es vereséget szenvedett a komáromi férfi-kosárlabdacsapat a pozsonyi Inter otthonában az Eurovia SBL 3.

Hosszabbítás után 112:107-es vereséget szenvedett a komáromi férfi-kosárlabdacsapat a pozsonyi Inter otthonában az Eurovia SBL 3. fordulójának zárómérkőzésén.

A bajnoki címvédő komáromiaknak nem kedvezett az extraliga sorsolása, az első három fordulóban – a megerősödött lévaiak elleni derbi mellett – a legfőbb esélyesek, a privigyei gárda és az Inter otthonába kellett látogatniuk. Csakúgy, mint a bányászvárosban, Pozsonyban is teljesen kiegyenlített meccset játszottak, de a végén ismét ők húzták a rövidebbet.

„Jó mérkőzést játszottunk, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk. A szükséges hozzáállás, a küzdés megvolt a fiúk részéről, sok energiát belefektettünk a találkozóba. Az első hat perc puhánysága után mi kontrolláltuk a játékot – mondta lapunknak Andjelko Mandics, a komáromiak vezetőedzője, akit épp akkor értünk utol telefonon, miután újra megnézte a vasárnap esti találkozót videón. – Szűk négy perccel a vége előtt nyolc ponttal vezettünk, kicsit úgy néztünk ki, mintha kezdtünk volna örülni a győzelemnek, pedig még nem volt vége a meccsnek. Két rossz döntést hoztunk támadásban, egyszer az Inter támadólepattanót szerzett, és végül hosszabbításra kényszerültünk, ez volt a döntő.”

Az MBK Rieker Com-Therm a ráadásban is foggal-körömmel küzdött, tízpontos hátrányban (104:94) sem adta föl, de csak szorosabbá tudta tenni az eredményt (112:107). „Nehezebb volt kikapni, mint megnyerni a meccset rendes játékidőben... De a rangadókon ez is megtörténhet, kicsit hasonló volt a pozsonyi meccs, mint a privigyei” – mondta a magyarul kitűnően beszélő Mandics.

A bajnokcsapatból az Interhez távozó duó, Jankovic és Bannister most először játszott volt klubja ellen. „Amennyire ismerem TJ-t, nem úgy nézett ki, mint aki emiatt még inkább motivált, az igazi profiknak mindegy, ki ellen játszanak. A hajrában ő is dobott egy fontos kosarat” – jegyezte meg Mandics, hozzátéve, elégedett volt a védekezéssel, a magas pontszámok azért születhettek, mert mindkét gárda jól dobott nehéz helyzetekből is.

A komáromiakra most papíron könnyebb feladatok várnak, sorrendben a Svit (otthon), a Nitra (idegenben) és a Karlovka (i) ellen. „Épp ez a lényeg, hogy ez csak papíron van így. Ezeken a meccseken is meg kell izzadni a győzelemért, nem kikapni jön egyetlen csapat sem. A hazai meccseket mindenképp meg kell nyerni. És idegenben is minél jobban kell szerepelni” – tette hozzá Mandics.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?