Nehéz negyeddöntő várhat a magyar női vízilabda-válogatottra

MátéZsuzsa0827
Split |

A magyar női vízilabda-válogatott két vereséggel kezdte a spliti Európa-bajnokságot, így minden bizonnyal már a negyeddöntőben összecsaphat a címvédő spanyol válogatottal.

A magyar lányok szombaton a görögök ellen ugrottak vízbe és bár az első gólt Gurisatti Gréta lőtte, az utolsó negyedig végig alárendelt szereplői voltak a mérkőzésnek. Görögország a harmadik negyedben már 3:6-ra is vezetett, de innen sikerült fordítani, sőt Garda Krisztina gólja után, bő két perccel a vége előtt már 8:6-ra is vezetett a magyar válogatott. Ezzel viszont el is lőtték minden puskaporukat a magyarok és végül nyolc másodperccel a vége előtt kapva az utolsó gólt 8:9-es vereséget szenvedtek.

„Ez egy borzasztó mérkőzés volt, a védekezésünk és a támadásunk is gyenge volt. Ha mérkőzést akarunk nyerni ezen a tornán, minden játékelemben fejlődnünk kell. Ezzel a játékkal a hollandok ellen is veszíteni fogunk” – mondta a vereség után Bíró Attila, a magyarok szövetségi kapitánya. Sajnos igaza lett.

Hollandia az első nap a házigazda horvátok ellen játszott és már az első 7:0-ás negyedben eldöntötte a két pont sorsát, így ezek után már kissé visszafogottabb játékkal 22:6-ra győzött. Nem volt kérdés, hogy ők pihentebben vághattak neki a magyarok elleni vasárnapi meccsnek, és ez az első perctől fogva látszott is. Az első negyed után 3:1-re vezettek Sleekingék, a magyar csapat pedig hasonlóan gyengén kezdett, mint egy nappal korábban. Vályi Vandáék ugyan a második játékrészben már két gólt lőttek, de újfent hármat kaptak és a 6:3-as eredmény mellett a játék képe is arra engedett következtetni, hogy eldőlt a mérkőzés. A meccs után ezt erősítette meg Bíró Attila is. „A görögök elleni vereség sokkal jobban idegesített, mert most közünk nem volt a mérkőzéshez. Tegnap azért volt sanszunk, hogy megnyerjük. Ez most gyakorlatilag a második negyedben eldőlt, amikor szinte alig bírtunk felúszni. Kijött a fizikai különbség, ami egy pihent és egy fáradt csapat között volt” – kezdte az értékelését a szövetségi kapitány.

A hátralévő két negyed szinte már csak formalitás volt, a holland válogatott akcióból, emberelőnyből és büntetőkből is sorban lőtte a gólokat és végül magabiztos, 13:4-es győzelemmel zárta a mérkőzést.

„A terv az volt, hogy kettőből legalább egy meccset megnyerjünk, ez nem sikerült. De van most egy hetünk, hogy a könnyebb meccsek mellett összerakjuk a csapatot. Bízom benne, hogy sikerülni fog. Kell most egy pihenő, regeneráció, persze a fejekben is rendet kell tenni. Ugyanakkor a lányok mindent tudnak, amit játszani kell. Nincsenek bonyolult taktikák, mert azért vannak hiányzóink. Sokkal jobb, vagányabb és pontosabb játékot várok és bízokm benne, hogy ez eredményesebb is lesz” – zárta Bíró Attila, aki elmondta, hogy egy napig talán nem fog találkozni a lányokkal, majd keddtől újra kezdődik a munka.

„A görögök ellen dühös voltam, az egy tipikus első meccs volt. Most csalódott vagyok, mert azt éreztem, hogy nagyon akarunk, küzdünk, de egyszerűen nem megy. Vannak ilyen napok, sajnálom, hogy most kettő jött egymás után. Volt rá esély, hogy könnyebb úton jussunk a négy közé, most a nehezebb vár ránk. Ez a második nap… – nyilatkozta csalódottan Máté Zsuzsanna. – Lesz mit videózni, lesz mit megbeszélni, a fejekben rendbe rakni a dolgokat. Ilyenkor mély lelki dolgokról kell beszélni. Újra összhangba kell kerülnünk. Vannak jó beindulások, jó zárások, csak a labda nem arra az oldalra érkezik. A magyaros össz-hangot újra kell éleszteni. Ezen leszünk mostantól” – tette hozzá a magyar válogatott felvidéki származású játékosa.

Ha Magyarország behúzza a németek, a horvátok és a románok elleni kötelező mérkőzéseket, minden bizonnyal az A csoport harmadik helyén zár majd, így a B csoport másodikjával mérkőzhet a negyeddöntőben. A másik ágon az olaszok vasárnap 12:9-re legyőzték a címvédő Spanyolországot, így minden bizonnyal utóbbival találkoznak majd Magyari Aldáék.

Érdekes

Bejött a papírforma

A szlovák női válogatott szintén két vereséggel kezdett, ám ez csupán a papírformának felel meg. Eschwig-Hajts Szabolcs tanítványai az első napon Olaszországtól szenvedtek 26:1-es vereséget, majd vasárnap Izrael ellen az első percekben még jól tartották magukat, de végül 18:7-re kikaptak.

A magyar férfi vízilabda-válogatott hétfőn ugrott először medencébe és Jansik Szilárdék magabiztosan 23:7-re győzték le Szlovéniát. A mérkőzés egyik játékvezetője az érsekújvári Horváth Róbert volt. A szlovákok a jóval esélyesebb olaszok ellen kezdtek és 21:9-re maradtak alul a friss vb-ezüstérmes ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?