Nehéz meccsekkel készültek a playoffra

OROSKY TAMÁSSomorja.

OROSKY TAMÁS

Somorja. A papírformának megfelelően az ötödik helyen zárta a somorjai női kosárlabdacsapat a vasárnap véget ért magyar–szlovák bajnokságot: az első négy helyet az európai kupákban is szerepelt gárdák, a kassai Good Angels, a soproniak, a rózsehegyiek és a győriek osztották el egymás között. „A magyar klubok elleni nyolc meccstől azt kaptuk, amit vártunk, hétről hétre komoly játékerőt képviselő csapatok ellen kosarazhattak a lányok, ez fontosabb volt, mint az eredmények. Bár azért legalább eggyel többször nyerhettünk volna, Győrben közel jártunk a meglepetéshez” – mondta lapunknak Juraj Suja, az ŠBK vezetőedzője.

A mérleg így 3 győzelmet (otthon a miskolciak, a győriek és a pécsiek ellen) és 5 vereséget mutat. Diósi Albert klubmenedzser szerint Miskolcon és Pécsen is nyerni kellett volna a csallóközieknek, de alapvetően ő is elégedett a szerepléssel. „Kis hátrányt jelentett, hogy a pozsonyi Hant Arénában, ahol a négy hazai meccsünket rendeztük, nem tudtunk eleget edzeni, a játékosok szeme nem tudott mire ››támaszkodni‹‹ a mi tornatermünkhöz képest hatalmas csarnokban. Annak viszont örültünk, hogy drukkereink Pozsonyba is elkísértek bennünket, sőt, a fővárosi közönség is vevő volt a mecscseinkre” – nyilatkozta az Új Szónak Diósi.

Mától (18.00) viszont ismét Somorján fog pattogni a labda, kezdődik ugyanis a ligetfaluiak elleni, két győzelemig tartó playoff-negyeddöntő. „Nagyon örülünk, hogy a szlovák extraligába magunkkal vitt pontokkal megtartottuk harmadik helyünket, s a tavalyival azonos helyzetből kezdhetjük a rájátszást. A fővárosi csapat elfogadható ellenfél az első fordulóra, már csak a kis távolság miatt is” – véli Suja. A tréner szerint a hazai gárdák ellen sem lesz gond a kosarasok motivációjával. „Nagy a konkurencia a keretben, játékával mindenki igyekszik bizonyítani, hogy helye van a csapatban, függetlenül attól, ki az ellenfél.”

A negyeddöntő mai első mérkőzésén (a második találkozóra március 24-én, az esetleges harmadikra március 27-én kerül sor) kérdéses a sérüléssel bajlódó Murphy–Gyurcsiová–Vyňuchalová trió szereplése. Ellenben az átigazolási időszak utolsó napján, február 28-án érkezett két kosarasra most is számíthat Juraj Suja: a Franciaországból érkező (és korábban Eperjesen és Poprádban is megforduló) belga Romina Ciappina és az első európai szerződését aláíró amerikai Tatiana Hicks is vállalni tudja a játékot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?