Negyvennégy csapatos rekordmezőny a Felvidéki Labdarúgó-bajnokságon

<p>Tizenegy régióban rendezik az V. Felvidéki Labdarúgó-bajnokság küzdelmeit, néhol már zajlik az alapszakasz, augusztus első hétvégéjén Szepsiben várható az országos döntő. Az amatőr csapatok kispályás pontvadászatába Farkas Attila főszervező kalauzol bennünket.</p>

A nevezések alapján a vártnál nagyobb az érdeklődés: 11 régióból 44 csapat jelentkezett. Létszámban vannak felső határai a bajnokságnak?

Sem létszámban, sem korban nincsenek határok. Egy-egy csapat nevezési listáján minimum nyolc, maximum tizenöt játékos szerepelhet. Ahol nem teljes a keret, az alapszakaszban még legfeljebb három fővel bővíthető. Örülök, hogy egyre több az indulók száma, a 44 rekordmennyiség a bajnokság történetében. Ennyien még korábban egyszer sem neveztek.

Július végéig zajlanak a régiós küzdelmek, melyekből a győztes jut a nyári országos döntőbe. Erről egyelőre csak annyit tudni, hogy Szepsiben lesz 12 csapat részvételével. Már további részletek is ismertek?

Annyi biztos, hogy a tizenegy csoportelső és a tavalyi bajnok Szepsi lesz a mezőnyben. Szeretnénk, ha bajnokság végén a felvidéki válogatott játszana mérkőzést a Kárpátaljával. Még az sem biztos, hogy melyik napra esik a döntő: augusztus ötödike és hatodika jön számításba.

Iratlan szabály, hogy a címvédő rendezi a következő országos döntőt?

Nem. Most éppen úgy jött ki, hogy a tavaly országos döntőt nyert Szepsi elvállalta a rendezést.

Hozzávetőleg hány amatőr labdarúgót mozgat meg a bajnokság?

Ötszázat biztosan.

Ebből merít keretébe a felvidéki labdarúgó-válogatott?

Eredeti célunk ez volt, ami részben teljesült is. Nagyjából a kerettagok fele kezdett bajnokságunkban, a másik fele pedig már válogatási elvek alapján került a csapatba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?