Negyedóra iramfoci, egyébként kocogás Somorján

A II. labdarúgóliga 28. fordulójában a somorjai STK Fluminense odahaza könnyen felejthető mérkőzésen győzte le az MFK Zvolen csapatát (3:0).

A II. labdarúgóliga 28. fordulójában a somorjai STK Fluminense odahaza könnyen felejthető mérkőzésen győzte le az MFK Zvolen csapatát (3:0). A hazaiak ezzel végleg kiharcolták jövő évi bérletüket a második vonalban, a vendégek viszont alighanem kiesnek.

Elszántan, egész pályás letámadással kezdték a találkozót a zólyomiak, akik mindenképpen életben akarták tartani bennmaradási esélyüket, ezért győzni szerettek volna. Erre a taktikára a hazaiak sokáig nem találtak ellenszert. Igaz, nem is nagyon iparkodtak átvenni az irányítást. Megelégedtek a biztonságos védekezéssel, alibipasszokkal, öreguras kocogással. Lelkes ellenfelük ugyan sokat futott, de ők sem jutottak el még gólhelyzetig sem, így aztán egyre unalmasabban csordogált a találkozó. A hazaiaknál nagyon hiányzott az angliai edzőtáborba vonult Christian, aki képes lett volna a karmesteri pálcát megragadva, nagyobb iramra ösztökélni társait. A nézők közül többen a kütyüjeikről a Trnava–DAC találkozó eseményeit figyelték és kommentálták egymás között. Aztán a 43. percben az itt-ott felhangzott füttyögés hatására az STK játékosai közül néhányan megrázták magukat. Fernando Neto pazar labdával szöktette Evanilsont, aki kicselezte a kapust is, amikor a hálóőr elakasztotta. A jogos büntetőt az indítás ötletgazdája magabiztosan értékesítette – 1:0.

Szünet után a vendéglátók rövid időn belül eldöntötték a találkozó és a zólyomiak sorsát. Az 56. percben a bal oldali beadást az üresen hagyott Sabler zúdította a hálóba – 2:0. Egy perccel később ismét Evanilson futotta le a védőket, és a kifutó kapus mellett parádés mozdulattal nyeste kapuba a labdát – 3:0. A remélt látványos hazai folytatás azonban elmaradt, mert visszatért az első félidei szürke forgatókönyv. A zólyomiak ekkor sem adták fel, továbbra is tüsténkedtek. Tóth a 86. percben az elmélázó somorjai védők között megszerezte legalább a megérdemelt becsületgóljukat.

A mérkőzés végén a somorjai szurkolók mégiscsak tapsoltak, amivel nyilván kedvenceik eredményes tavaszi szereplését, valamint az újabb három pont megszerzését köszönték meg. Jó focit talán majd két hét múlva, a pozsonyi Inter elleni, immár különösebb tét nélküli találkozón láthatnak a Pomléban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?