Jansik: Nagyon nagy csata lesz a négy között is

Vogel.Jansik
Split |

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11:8-ra legyőzte Montenegrót a spliti Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így ott lesz a csütörtöki elődöntőben.

Magyarország jobban kezdett ellenfelénél és egy kis videózás után a vezetést is ők szerezték meg, az első negyed végén 3:1-re vezetettek. A montenegrói válogatott azonban felzárkózott és ugyan egyenlíteni nem tudtak, nem hagyták, hogy Vogel Somaék megnyugodjanak, a szünetben 5:4-re vezetett a magyar csapat.

A harmadik negyedben sem változott a játék képe, de egy gólt hozzá tudott még tenni az előnyhöz a magyar válogatott. Az utolsó játékrészben az addig három kapufát jegyző Zalánki is megszerezte első gólját és Manhercz újabb találata után 9:5-nél mindenki azt hitte megvan a meccs. Montenegró viszont nem így gondolta és újra két gólra zárkózott, Varga Zsolt pedig időt is kért. Ez jó tett csapatának és legfőképpen a végig remekül játszó Jansik Szilárdnak, aki előbb ejtett egy gólt, majd 4 a 3 ellen meg is úszhatott volna, de ekkor még nem így tett, nem sokkal később viszont már meglódult és egy újabb ejtéssel lezárta a találkozót, 11:8. A győzelem azt jelenti, hogy Angyal Dánielék az elődöntőben játszhatnak csütörtökön, ellenfelük a lapzártánk után kezdődő Spanyolország–Görögország meccs győztese lesz.

„Meglett az eredménye, hogy az izraeli meccsen én pihentem, így volt erő még a végén is megúszni. Kicsit féltem, hogy sokáig leszek meccs nélkül, hiszen én szerdán a szerbek elen játszottam utoljára. Most már azt mondom jó volt ez így, minden energiámat erre a mérkőzésre tudtam összpontosítani. Végig csapatként közdöttünk, nagyon jó volt a védelem, nagyon jól védett Soma, össze sem tudom számolni hány blokkunk volt, rengeteg labdát szerztünk. A torna előtt egy cél volt, hogy jussunk be a négybe. Innentől kezdve ez már csak részcélnek mondható, megyünk tovább. Regenerálódunk, tévében megnézzük majd kivel játszunk, aztán pihenünk és holnaptól felkészülünk az elődöntőre. Nagyon nagy csata lesz ismét – értékelt a csapatkapitány Jansik, akinél rákérdeztünk a korábban általa említett fegyelmezettség volt-e az oka annak, hogy csak másodjára vállalta fel a megúszást a meccs végén. – Igen, láttam, hogy ők már elmentek vabankra támadni úgy, hogy volt húsz másodperc támadóidő. Felmehettünk volna, de végig ez a fegyelmezettség jellemzett minket és ekkor is bejött. Ez vitt előre, csapatként és türelmesen játszottunk. Ki tudtuk játszani a támadóidőket, kivártuk, hogy kiugráljanak és az utolsó öt másodpercben be tudtuk passzolni centerbe vagy a kapufához a labdákat. Ez okozta az eredményességet és az, hogy ennyire jól megértettük egymást a vízben. Boldogok vagyunk, ma még örülhetünk, de holnap már a következő ellenfélre figyelünk” – zárta az öt gólig jutó jobbkezes játékos.

„Szerintem jól játszottunk, főleg a védekezés dominált. Azt szoktam gondolni erről a csapatról, hogy ha a védekezés így összeáll, akkor bárkit megverhetünk. Volt egy pár elkerülhető gól amit kaptunk és sok ötméterest is befújtak ellenünk, Soma viszont egyet meg is fogott. A támadás is jól működött, valakiben mindig benne lesz a gól. Nagyon jók vagyunk elöl és ha hátul így mindig egymásért küzdünk, akkor minden össze fog állni” – nyilatkozta Zalánki, eki előzetesen a spanyolokat várta ellenfélnek az elődöntőbe.

Érdekes

Győzelemmel zártak a szlovákok

Ami a szlovák női válogatottnak nem sikerült, az a férfiknak igen. Szlovákia 11:5-re legyőzte Szlovéniát, így az utolsó előtti, azaz a 15. helyen zárt az Európa-bajnokságon. „Örülök, hogy győzelemmel fejeztük be. Az, hogy nem az utolsó helyen végeztünk remélem segít a szlovák vízilabdának. Fiatal csapatunk van, akiknek sokat jelent, hogy Európa legjobbjai ellen játszhattak. Gratulálok a csapatomnak” – nyilatkoza a szlovákok szövetségi kapitánya, Milan Oršula.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?