Mihók Attila: Kell vészforgatókönyv is

Mihók.2024Eindhoven

A magyar női vízilabda-válogatott nem teljesítette az előzetesen kitűzött célt az eindhoveni Európa-bajnokságon, nem tudott olimpiai kvótát szerezni. Az ötödik hely azonban még elérhető, az első helyosztó után (Nagy-Britannia–Magyarország 5:21) Mihók Attila szövetségi kapitányt kérdeztük.

Tudnak örülni ilyen helyzetben a magabiztos győzelmnek?

Az előző eredmények eredmények után nem lehet örülni, de nyilván jobb, mint kikapni. Mindenki úgy örül, ahogy ő gondolja. Azért nem keverjük össze a sikerélményt és a kötelezőt. Ez van. Ezt a meccset le kellett hoznunk, a holnaputánit is le kell. Az nyilván egy kicsit nehezebb lesz, de nem változtathatja meg a csapattal kapcsolatos gondolkodásunkat. Az a dolgunk, hogy a lehető legjobbban csináljunk azt, amit szeretnénk. Reméljük, hogy lesz ebből ennél nagyobb boldogság érzet is. Nem a mai győzelem az, ami miatt ide jöttünk.

Mire lehet leginkább felhasználni ezt két meccset?

Egy-két olyan dolgot próbáltunk, ami eddig nem volt ott a palettán. Nyilván nem volt erre nagyon idő, hogy például vészforgatókönyveket is agyon gyakoroljunk. Örültünk, hogy legalább volt minden támadásra, védekezésre, fórra, hátrányra valami, amit ugyan úgy gondoltunk. De kiderült az elmúlt pár napban, hogy kell vészforgatókönyv is, kell mindent egy lapra feltevő játékrendszer is, amihez ha úgy alakul akkor tudunk nyúlni, és nem csak egy meccsen jött ötlet, hanem be is gyakoroltuk.

Ma a sokat említett gyorsaságbéli különbség kijött a britek ellen. Lehet erre építeni, vagy más jellegű meccsek kellenek ehhez?

Korábban, például főleg az olasz meccsen, nagyon magas számú emberelőnyt kaptunk. Ez annak volt köszönhető, hogy még a zónák előtt megtaláltuk a centereket, vagyis gyorsan odaértünk az ellenfél kapujához. Ha a mi három emberünk tíz másodperccel később ér fel, mint az ő zónájuk, akkor ez ebben a mennyiségben nem fordul elő. Az egy más kérdés, hogy az emberelőnnyel nem vagyunk előrébb, ha nem lőjük be. Ezt ebben a sorrendben kell vizsgálnunk. Szerintem a gyorsaságunk tudott érvényesülni, voltak lehetőségeink, de had mondjam azt, hogy középkezdésből viszont nem tudunk gyorsak lenni. Ahhoz, hogy ennél nagyobb mosollyal mehessünk el a következő világversenyről, kapott gólok számát radikálisan csökkentenünk kell.

Megfogalmaztak erre a meccsre célokat akár a már említett emberelőnyökkel vagy mással kapcsolatosan?

Egy feladat volt, hogy lehetőleg kerüljük el a tiszta center passzokat. Tehát azt próbáljuk gyakorolni, hogy a center nem kaphat labdát. Erre különböző megoldásaink vannak. Kaptunk egy-két akciógólt centerből, de alapvetően odaéregettünk. Nyilván most ez is könnyebb, ha nincs hátul olyan minőségű lövő, akitől nagyon kell tartani.

A magyar női vízilabda-válogatott szombaton 17:30-tól a franciák ellen mérkőzik az 5. helyért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?