Négy kempós, tizenkét világbajnoki érem

<p>Alaposan kitett magáért a szlovákiai négyes fogat a portugáliai Albufeirában rendezett 14. IKF kempo-világbajnokságon: tizenkét éremmel &ndash; köztük két arannyal &ndash; tért haza.</p>

„Elképzelésen felüli a helytállásunk, valóban nem számítottunk arra, hogy ilyen eredményesek leszünk, s ennyi kategóriában dobogóra állhatunk. Szereztünk érmet szemi-contactban és full-contactban, K1-ben és grapplingban is – újságolta sikeres szereplésükről Szayka Róbert, a Szlovák Kemposzövetség elnöke, aki maga is kivette részét az éremgyűjtésből, és köszöni mindenkinek, aki támogatta kiutazásukat. – A dunaszerdahelyi Vass Mátyás full-contactban lett világbajnok. Jó pár meccset kellett megnyernie a teljes erejű ütéseket, dobásokat és földharcot is magába foglaló csatákban. Tizennyolc évesen boldogult a 18 éven felüliek erős mezőnyében. Sokoldalúságát az is bizonyítja, hogy vb-címe mellett szemi-contactban, K1-es küzdelemben és földharcban is érmes tudott lenni. Jómagam a 35 éven felüliek között K1-es küzdelemben győztem, a döntőt a vb szinte legszebb KO-jával nyertem, jöttek is utána a gratulációk. Harmadszor letten világbajnok. Tanítványaimmal készültem a vb-re, s meglett az eredménye. Ráadásul formagyakorlatban nyertem egy ezüstöt is.”

Nem tudni, hogy Szayka mesternek és vb-érmes tanítványainak (Vass Mátyás, Schiller Bence, Czibor Tivadar) portugáliai helytállása közrejátszott-e benne, de tény, hogy a kempo világszövetség európai szekciója Szlovákiát bízta meg az őszi Európa-bajnokság megrendezésével. „Komárom és Dunaszerdahely jön számításba, de úgy tűnik, az utóbbi mellé billen a mérleg nyelve, és októberben a Csallóköz szívében lesz a kontinensviadal – erősítette meg értesülésünket Szayka Róbert. – Már többször felkértek a vb-szervezésre, a komáromi szállodai kapacitások korlátozottsága mindig visszatartott. A vb minden évben áprilisban van, az Eb kétévente. 2006-ban már egyszer volt Komáromban kontinensviadal, idén lesz Szlovákiában másodszor. Várhatóan ázsiaiak is jönnek, a volt szovjet köztársaságok közül az azeriek biztosan, velük ugyanis jó sportkapcsolatokat ápolunk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?