Négy kategóriában a címvédő győzött

Dunaszerdahely. A reggeli ónos szitálást követően síkossá vált útburkolat ellenére is új részvételi csúcs került a Csallóköz szívében lebonyolított Szilveszteri Futóverseny krónikájába.

Dunaszerdahely. A reggeli ónos szitálást követően síkossá vált útburkolat ellenére is új részvételi csúcs került a Csallóköz szívében lebonyolított Szilveszteri Futóverseny krónikájába. A Csallóközi Olimpiai Klub, a Dunaszerdahelyi Járási Sporthivatal és a helyi szabadidőközpont közös szervezésében zajló versenyen ezúttal nyolcvanhét futó és kocogó állt rajthoz tizenkét versenykategóriában. A legrövidebb táv hossza ezer méter volt, a hölgyek három, a férfiak pedig öt kilométert teljesítettek a városközpontban kijelölt útszakaszon. A legtöbben, szám szerint tizennégyen a 19-29 éves férfiak mezőnyében vetélkedtek a győzelemért. A résztvevők között több ismert arcot, egykori országos válogatott atlétát (Mező Anikó, Medgyes Renáta) is láthattak a nézők. „Versenyünk presztízsét az a tény is bizonyítja, hogy nem csupán a csallóköziek és a mátyusföldiek jöttek el Dunaszerdahelyre, hanem lévai, púchovi, valamint győri és tatabányai futók is rajthoz álltak hagyományos sportos óévbúcsúztatónkon. Színvonalas, izgalmas párharcokat láthatott a közönség a sportos életmódot népszerűsítő rendezvényünkön, melynek további pozitívuma, hogy a rossz útburkolati viszonyok ellenére sem kellett senkit elsősegélyben részesíteni. A résztvevők futással melegítettek az esti mulatozásra” – sommázta derűsen a hagyományos futórandevú legfontosabb ismérveit Németh Jolán, a Csallóközi Olimpiai Klub elnöke.

Egyébként a kategóriagyőztesek közül Víghné Mező Anikó, Magyar Bálint, Mohácsi Gábor és Molnár László megvédte elsőségét. Élményszámba ment a púchovi Sobek rajt-cél győzelme, valamint a hatvanöt esztendős László Árpád kitartása. A figyelmes szervezők a versenykategóriák első három helyezettjét jutalmazták, különdíjat kaptak a viadal legidősebb résztvevői, a győri Kiss Mária és az alistáli László Árpád. Az ünnepélyes eredményhirdetés záróakkordjaként a célba ért versenyzők között egy hegyikerékpárt sorsoltak ki, a Fortuna a dunaszerdahelyi Horváth Etelának kedvezett. (ái)

Kik nyertek Dunaszerdahelyen?

UTÁNPÓTLÁS KOROSZTÁLYOK, fiatalabb diáklányok: Steiger Nikolett (csilizradványi), fiatalabb diákok: Mohácsi Gábor (egyházgellei), idősebb diáklányok: Steiger Anita (csilizradványi), idősebb diákok: Magyar Bálint (dunaszerdahelyi), fiatalabb ifik: Iván Péter (egyházgellei), idősebb ifilányok: Seszták Anett (dunaszerdahelyi), idősebb ifik: Miroslav Kovačik (dunaszerdahelyi). FELNŐTTEK, nők 19-24 éves korig: 1. Víghné Mező Anikó (nyárasdi), 25 év felett: Sőregi Ágnes (győri), 50 év felett: Horváth Etela (dunaszerdahelyi). Férfiak, 19-29 évesek: Peter Sobek (púchovi), 30-49 évig: Karol Hudeček (lévai), 50 év felett: Molnár László (nagymegyeri). (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?