Négy hely még kiadó

Pozsony. A labdarúgó Bajnokok Ligája 2. csoportkörének záró fordulója előtt négy csapat már biztosította helyét a legjobb nyolc között: a Real Madrid, a Deportivo La Coruna, a Manchester United és a Bayern München készülhet a negyeddöntőre. További négy hely sorsa kedden és szerdán dől el.

Pozsony. A labdarúgó Bajnokok Ligája 2. csoportkörének záró fordulója előtt négy csapat már biztosította helyét a legjobb nyolc között: a Real Madrid, a Deportivo La Coruna, a Manchester United és a Bayern München készülhet a negyeddöntőre. További négy hely sorsa kedden és szerdán dől el. Az A-csoportban csak az a kérdés, hogy a két sztáregyüttes (MU, Bayern) közül melyik végez az első helyen és játszhat a negyeddöntőben először idegenben.

Ma az utolsó fordulóban: Bayern München-Nantes és Boavista Porto-Manchester United. Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények alapján a manchesteriek végeznek az élen (Bayern-MU 1:1, MU-Bayern 0:0).

1. Manch. U. 5 2 3 0 10:3 9

2. Bayern 5 2 3 0 3:1 9

3. Boavista 5 1 2 2 2:5 5

4. Nantes 5 0 2 3 3:9 2

A B-csoportból még bármelyik csapat kiharcolhatja a továbbjutást – AS Roma: az olaszok továbbjutnak, ha nem kapnak ki két gólnál nagyobb különbséggel Liverpoolban; FC Barcelona: a katalán együttes negyeddöntős, ha idegenben nyer a Galatasaray ellen vagy döntetlent játszik és a Liverpool nem veri meg az AS Romát; Galatasaray: a törökök folytathatják a következő körben, ha legyőzik a Barcelonát; Liverpool: az angolok jutnak tovább, ha legyőzik az AS Romát, ebben az esetben ugyanannyi pontjuk lesz, mint az olaszoknak és az egymás elleni eredmények alapján ők a jobbak (az első párharc 1:1-es döntetlennel zárult). Amennyiben a Liverpool nyer az AS Roma ellen és a Galatasaray-Barcelona találkozó döntetlennel zárul, hárman is 7 ponttal fejezik be a csoportküzdelmeket és az egymás elleni összevetést szintén azonos pontszámmal zárják, tehát csak a gólkülönbség dönt közöttük. Ha a Liverpool két góllal nyer, akkor a Romával együtt jut tovább, kiejtve a Barcelonát. Háromgólos liverpooli siker is természetesen angol továbbjutást jelent, ebben az esetben azonban a Barcelona a másik negyeddöntős. Az angolok egygólos győzelemmel is továbbléphetnek (együtt az olaszokkal), ha legalább négyszer betalálnak a rómaiak kapujába, amennyiben a másik meccs 0:0-ra végződik.

Ma az utolsó fordulóban: Galatasaray-FC Barcelona, Liverpool-AS Roma.

1. AS Roma 5 1 4 0 6:3 7

2. Barcelona 5 1 3 1 6:7 6

3. Galatasaray 5 0 5 0 5:5 5

4. Liverpool 5 0 4 1 2:4 4

Valamennyi mérkőzés 20.45 órakor kezdődik, a negyed- és elődöntők sorsolása pénteken lesz. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?