Négy díj a kilencediken

Pozsony. Kilencedik alkalommal hirdetik ki az idén Szlovákiában Az év sportolója ankét eredményeit. A szervezők tájékoztatása szerint erre 2001. december 21-én 17 órakor a dunacsúni víziparadicsomban lévő Danubiana galériában kerül sor. Először osztanak ki négy díjat.

Pozsony. Kilencedik alkalommal hirdetik ki az idén Szlovákiában Az év sportolója ankét eredményeit. A szervezők tájékoztatása szerint erre 2001. december 21-én 17 órakor a dunacsúni víziparadicsomban lévő Danubiana galériában kerül sor. Először osztanak ki négy díjat. A sportújságírók hagyományos ankétja alapján megválasztják az év legjobb sportolóját (jutalmazzák a tíz legtöbb szavazatot gyűjtőt is), valamint a legjobb csapatot (itt a dobogón végzetteket is díjazzák). Külön jutalomban – Štefan Mašlonka Díj – részesülnek a példás médiaszolgáltatásért a sportesemények rendezői.

Idén először bárki szavazhat az év sportolójára. December másodikától huszadikáig a www.maxo.sk internetes címen. Ugyancsak elküldhetik szavazataikat a Šport napilapba. A legjobb sportoló különdíjat vesz át.

Több mint ötven újságírói szavazólap összegzése után kialakult a várható legjobbak mezőnye. Közülük kerül ki a tíz legsikeresebb. Köny-nyen a listára kerülhet Peter Bondra jégkorongozó, Ján Germánus szkanderes, Jozef Gönci sportlövő, Daniela Hantuchová teniszező, Pavol és Peter Hochschorner vízi szlalom kenuskettős, Dominik Hrbatý teniszező, Elena Kaliská vízis szlalom kenus, Igor Kočiš testépítő, Michal Martikán vízi szlalom kenus, Martina Moravcová úszó, Ľubomír Moravčík labdarúgó, Žigmund Pálffy jégkorongozó, Jarolsav Vala és Jaroslav Slúčik vadvizi kenuspáros, Roman Volák kick-bokszoló és Marietta Žigalová fitneszversenyző. Csapatban a Ružomberok női kosarasai, a 3xC2-es vízi szlalom egység, Szlovákia jégkorong-válogatottja, a kisöbű sportpuskacsapat, az Eb-első komáromi kajaknégyes és a Davis Kupa-csapat közül várható a győztes.

Tavaly Martina Moravcová és Szlovákia jégkorong-válogatottja vitte el a pálmát. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?