Négy bajnoki meccs és plusz négy centi

Négy mérkőzésen már játszott, de gólt még nem rúgott. Az utóbbin kívül Priskin Tamás nem szenved hiányt semmiben Londonban. A Watford komáromi származású labdarúgójának már Shakespeare nyelve sem idegen.

Priskin Tamás (az első képen) jól érzi magát Londonban, a Watford azonban legtöbbször alulmarad a bajnokikonReuters-felvételAngolul is menne az interjú?

Heti három alkalommal veszek nyelvleckéket, egészen jól haladok. Talán interjúra is vállalkoznék, bár nem állítom, hogy nyelvtanilag teljesen hibátlan lenne, amit mondok. Mindenesetre, amikor idekerültem, nem sokat tudtam angolul.Nehéz volt megszokni, hogy amíg Győrben alapembernek számított, a Watfordban sokszor csak a tartalékcsapatban lép pályára?

Egyáltalán nem, hiszen tudtam, mibe vágtam a fejszémet. Azért dolgozom, hogy stabil helyet harcoljak ki a kezdőcsapatban. Angliában nem abban a formában működnek a tartalékcsapatok, mint Magyarországon vagy Szlovákiában. A fakóban azok játszanak, akiket az edző nem nevez a hétvégi bajnokira. Tehát szó sincs száműzésről, vagy büntetésről.

Meglepte valami ott tartózkodása óta?

Nem igazán. Az edzések hasonlóak, mint Magyarországon, csak pergősebbek. A bal irányú közlekedés sem okozott gondot?

(nevetve) Magam is csodálkoztam, hogy egy nap alatt alkalmazkodni tudtam.

Messze lakik a stadiontól?

Autóval tizenöt percre. Hét közben az idő nagy részét a közeli edzőközpontban töltjük, ott is ebédelünk.

Igaz, hogy megnőtt, amióta Angliában futballozik?

A magyar válogatottnál, de itt is mondták, hogy megnyúltam. Három-négy centivel vagyok most magasabb. Ez azért is érdekes, hiszen úgy tartják, hogy az ember csak húszéves koráig (szeptember 27-én volt ennyi – a szerző megj.) nő. Kíváncsi lennék, mi okozta a változást.

Talán az angol konyha.

Szerencsére nem vagyok válogatós, a brit ételek ugyanis nem éppen világhírűek, nagyon kevés fűszert is használnak. Szerencsére a barátnőm jól főz, így nem vagyok híján a hazai, magyaros ízeknek.

Volt már ideje kicsit körülnézni Londonban?

A szabadidőmben mindig kirándulunk valahová. Megtekintjük a nevezetességeket, legközelebb a British Museumba szeretnénk ellátogatni.

A csapattársakkal is összejárnak?

Nem igazán. Volt már rá alkalom, de nem jellemző.

Nem baj, hogy a Watford a nagy londoni klubok (Arsenal, Chelsea, Tottenham) árnyékában él?

Valahol igen, de ez természetes. Örülök, hogy egy családias, összetartó egyesülethez kerültem, melyet imádnak a szurkolók.

Mégis, nem hosszú azért a négyéves szerződés?

Annak idején a Győrhöz is ennyi időre írtam alá. Az a célom, ha négy év múlva ismét klubot váltanék, akkor már a Watford alapembereként tegyem.

Eddig négy meccsen lépett pályára. Melyik volt a legemlékezetesebb?

Mindenképpen az első, az Everton elleni, amikor is bemutatkoztam a Premier Leauge-ben. Leírhatatlan érzés volt. De említhetném a legutóbbi, Portsmouth elleni bajnokit is, melyen közel egy órát játszottam.

Megbarátkozott már az angol védőkkel?

Kellemetlenek, kőkemények, és nem adnak teret a csatároknak. Rengeteg párharcot kell megvívni velük, és ez sokat kivesz a emberből. A termetem ugyan megvan hozzá, de még sokat kell erősödnöm, hogy bírjam végighajtani a kilencven percet.

Van csapat, mely ellen szeretne játszani?

A három nagycsapat (Arsenal, Chelsea, Manchester United – a szerző megj.) külön kihívás. Amikor az Emirates-stadionban játszottunk az ágyúsok ellen, sajnos nem tartottam a csapattal. A nevesebb gárdák közül legközelebb a Liverpool vár minket, azon leszek, hogy ellenük pályára léphessek.Előtte még ma a Sheffield United következik.

Igazi hatpontos találkozó lesz, hiszen mindkét klub a bennmaradásért küzd. A csapat nem játszik rosszul, kis szerencsével több pontunk is lehetne. Mindezek ellenére töretlenül hiszem, a Watford jövőre is az élvonalban játszik majd.

Kinek a kárára?

Nehéz erre választ adni, de a Charlton és a Sheffield biztosan ott lesz a kiesés közelében. A Watfordot szándékosan nem említeném.

Pedig a Darazsak sem állnak a legjobban. Nem nő a feszültség a klubban?

Egyáltalán nem. Adrian Boothroyd menedzser élvezi a vezetők bizalmát, továbbra is teljesen nyugodt és tökéletes körülmények között dolgozunk. Mindenki bízik a csapat erejében.

Miért a 24-es mezszámot választotta?

Egyszerűen ez jutott nekem. Nem vagyok babonás, csak a pályára lépés előtt vetek keresztet, amúgy teljesen mindegy, hányas számmal játszom.

Az öltözőben sincs valamiféle rituálé a találkozó előtt?

Semmi különös. Összehajolunk, és kétszer elkiáltjuk a klub nevét.

Hiányérzet?

Nincsen. Természetesen jó lenne többet együtt lenni a családdal, a barátokkal, de tartjuk a kapcsolatot. A Győr szereplését is figyelemmel kísérem, minap a meccsüket is megnéztem a tévében. Száz szónak is egy a vége, nagyon jól érzem magam Londonban, egyetlen olyan dolgot sem tapasztaltam, mely alapján azt gondoltam volna, hiba volt a Watfordhoz szerződni.

Priskin Tamás a Premier League-ben

1. forduló: Everton–Watford 2:1, a 78. perctől

2. forduló: Watford–West Ham 1:1, a 72. perctől

5. forduló: Watford–Aston Villa, 0:0, a 77. perctől

13. forduló: Portsmouth–Watford 2:1, a 33. perctől

Összesen: 100 perc

Gólpassz: 1

Sárga lap: 1

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?