Nedvěd és Rosický: megállítjuk a görögöket!

Porto. Ma este rendezik az Eb második elődöntőjét, amelyben Görögország és Csehország válogatottja próbálja meg kiharcolni a fináléba kerülést.

Azok után, hogy a nyitányon legyőzték a portugálokat, majd bravúros döntetlent játszottak a spanyolokkal, még az oroszok elleni vereség is belefért. A negyeddöntőben a címvédő franciákat búcsúztatták a görögök, s a döntőbe jutásért ma a torna egyetlen százszázalékos csapatával, a cseh válogatottal mérkőznek. Reuters-felvételekA mértékadónak tartott William Hill brit fogadóirodánál a kontinensviadal előtt 14 volt a szorzó a cseh Eb-győzelemre, s ezzel a Brückner-gárda csak a középme-zőnyben foglalt helyet. A szorzó fokozatosan csökkent, majd a dánok elleni negyeddöntőbeli győzelem után már csak 1,37-szeres pénzt fizet a cseh aranyérem, s ez azt mutatja: a bukmékerek egyértelmű esélyesnek tartják a cseheket.

„Hogy ebből mennyi igaz, az a pályán mutatkozik majd meg, a meccs alatt. Mi csak azzal foglalkozhatunk, hogy legyőzzük a görögöket” – reagált a hírre Tomáš Rosický. Hasonló véleményen van Karel Brückner szövetségi kapitány is. „Nincsenek favoritok” – fogalmazott az edző. A hátvéd René Bolf arra hívta fel a figyelmet, hogy a lettek ellen toronymagas esélyesként léptek pályára, mégis megszenvedtek a győzelemért. Bolf hozzátette: a mostani helyzet annyiban más, hogy az Eb-döntő már karnyújtásnyira van, „de mindig az utolsó lépés megtétele a legnehezebb”. Pavel Nedvěd is kategorikusan elutasítja a feltevést, hogy az Eb fő esélyesei lennének. – Ilyesmi el sem hangzik az öltözőben. Csak az, hogy megállítjuk a görögöket!

Petr Čech, a csehek kapusa a csapategységben bízik. – Eddig remekül játszottunk, de még ezt is tudjuk fokozni. Ritka az ilyen összetartó kollektíva, mint a miénk. Megnéztük a görögök meccseit, több videofelvételt is elemeztünk, tudjuk, hogy Zagorakisz és Hariszteasz semlegesítése nem lesz egyszerű dolog – mondta a kapus.

Karel Poborský nem ért egyet azzal, hogy a dánok után egy köny-nyebb ellenfelet kell legyőzniük. „Hiszen legyőzték a portugálokat, legyőzték a franciákat. Ki mondhatja azt ezek után, hogy egy könynyű ellenféllel lesz dolgunk?”

Otto Rehhagel, a görögök szakvezetője magabiztosan nyilatkozott: – Nagyon jó ez a cseh csapat, de mindenki úgy futballozik, ahogy azt az ellenfél engedi. Ők sem legyőzhetetlenek, és vannak hibáik is. (mti, mfd, ú)

Várható kezdőcsapatok:

Görögország: Nikopolidisz–Szeitaridisz, Kapszisz, Dellasz, Fisszasz–Karagunisz, Jannakopulosz, Zagorakisz, Baszinasz–Vrizasz, Hariszteasz. Csehország: Čech–Grygera, Ujfaluši, Bolf, Jankulovski– Poborský, Galásek, Rosický, Nedvěd–Baroš, Koller. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?