NBA - a liga harmadával csökkentené a fizetéseket

New York |

<p>Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) vezetői szeretnék a játékosok fizetését harmadával, éves szinten mintegy 750-800 millió dollárral csökkenteni - jelentette be David Stern, az NBA első embere a tulajdonosokkal folytatott kétnapos megbeszélést követően.</p>

Jelenleg a 32 csapat összesen 2,1 milliárd dollárt költ a játékosok bérére, amit a jelenlegi gazdasági helyzetben csak veszteséggel tudnak biztosítani.
"Valamennyien szeretnénk profitot termelni - mondta Stern. - 750-800 millió dollár környéki változást akarunk, s ehhez ragaszkodunk."
A főigazgató csütörtökön azt is elmondta, hogy a játékosok szervezetével történt nyári egyeztetések során nem sikerült a két álláspontot közelíteni egymáshoz. A tulajdonosok ugyanakkor mindenképpen szeretnék csökkenteni a bérköltségeket, a becslések alapján ugyanis a jövő héten kezdődő szezonban 340-350 milliós veszteséggel számolhatnak, még úgy is, hogy az előzetes jegyeladások minden korábbit meghaladnak.
Az egyeztetésekre azért is szükség van, mert a jelenleg érvényben lévő kollektív szerződés június 30-án lejár.
A játékosok szervezete a veszteségekkel kapcsolatban azt javasolta a ligának, hogy nagyobb részesedést adjon a tulajdonosoknak az NBA bevételeiből. Stern most jelezte, hogy a tulajdonosokkal erről megállapodott, ám a változtatást az új kollektív szerződéssel együtt hajtják majd végre.
Abban Stern és a játékosok egyetértenek, a megállapodásnak a februári All Star-gáláig meg kell születnie ahhoz, hogy garantálva legyen a 2011/2012-es szezon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?