NB I: Már nincs hibátlan csapat

NB I

Kikapott a Kisvárda, így már nincs százszázalékos csapat a labdarúgó NB I-ben. Ehhez csak négy, nem teljes fordulót kellett várni.

A Kisvárda három 2:1-es győzelmet követően (FTC, Gyirmót, MTK) utazott Székesfehérvárra, ahol a 35. percben került hátrányba. Az 52.-ben jöhetett volna a fordulópont, amikor Stopirát VAR-os elemzés alapján kiállította a játékvezető, de a keletiek nem tudtak élni az emberelőnnyel. Dárdai gólja megpecsételte a sorsukat, s hiába szépítettek a hosszabbításban (és hiába állított ki a játékvezető egy újabb fehérvárit a hajrában), a hazaiak 2:1-re nyertek. Ezzel nemcsak a Kisvárda bukta el eddigi százszázalékos mérlegét, hanem a MOL Fehérvár maradt az egyetlen, még veretlen gárda a bajnokságban.

Kiállítás és VAR-ozás borzolta a kedélyeket Kispesten is. „Láttam a fényt a stadion felett, ahova mennem kell. A VAR kifiléz teljesen. Remélem, egyszer megszokom, de nem egyszerű” – mondta Horváth Ferenc, a Honvéd vezetőedzője a csapata második gólja utáni hosszas videózásról. Lukics gólja érvényben maradt, a kispestiek pedig végül 3:1-gyel húzták be a meccset, úgy is, hogy Nono 2:0-ás állásnál piros lapot kapott.

„Én már a sárga lapokat sem értem. Egy ilyen felfokozott hangulatú meccsen kapjanak azért sárga lapot a játékosok, ha valakit megrúgnak, vagy egy rossz ütemű becsúszás miatt, de azért, mert idegesek, mert földhöz vágják a labdát… Vicc, száz százalékig biztos vagyok benne, hogy Angliában ezért nem adnak sárga lapot” – kommentálta az esetet Horváth, hozzátéve, Nono tettének természetesen meglesz a következménye büntetés formájában.

A kispestieknek nemcsak a mostani szezonban volt ez az első sikerük, hanem egyúttal a nyáron birtokba vett új otthonukban, a Bozsik Arénában is. Így elrontották a duplán jubiláló Böde Dániel ünnepét. A korábbi válogatott csatár 400. mérkőzését játszotta az NB I-ben, ebből a Paks színeiben – ahol már védőként játszik – 200. találkozóján szerepelt az élvonalban.

A Kisvárdához hasonlóan a Debrecen is a 4. fordulóban szenvedte el első vereségét az idényben, némi meglepetésre a Zalaegerszeg tudott 2:1-re győzni az újonc otthonában. Toldi Gábor, a DVSC edzője szerint most produkálták a leggyengébb félidőt a vezetése alatt. A csapatkapitány Dzsudzsák Balázst azonban ezúttal is dicsérte.

„Tiszta szívvel ajánlanám Marco Rossi szövetségi kapitánynak. Az elmúlt fordulókban kimagasló teljesítményt nyújtott az NB I-ben. Ritka a hozzá hasonló képességű futballista a magyar első osztályban” – válaszolta Toldi az újságírók válogatott kerethirdetéssel kapcsolatos felvetésére.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?