NB I: 19 pontra nőtt a Fradi előnye

<p>Böde Dániel közel ötven nap után volt ismét eredményes az NB I-ben, a Fradi ötöt lőtt Pakson. Bekő Balázs alatt inog a diósgyőri kispad.</p>

„Érezted már a nyomást?” – tette fel a kérdést a Fradimédia riportere Böde Dánielnek a Paks–Ferencváros mérkőzés után. „Hogyne éreztem volna. Az a bizonyosom már régóta tele volt vele” – válaszolt a madocsaiMessi. Talányos, furcsa szavak ezek, ha nem tudjuk, hogy a népszerű csatár közel ötven nap után szerzett újra gólt az NB I-ben. Emellett még, hogy őt idézzük, adott „két és fél” gólpasszt is a társainak.

Öt lett a vége, s bár a Paks a mezőnyben legalább olyan jól muzsikált, mint a Fradi, a futballt nem pontozásra, hanem gólokra játsszák. Az azért kissé kiábrándító adalék, hogy jelenleg a magyar élvonal második legjobb csapata az a Paks, amely odahaza 5:0-ra kapott ki a rangadón. A bajnoki aranyakat pedig már gravírozhatják: a Ferencváros 19 ponttal előzi meg a második helyezett tolnai csapatot.

„Nagyon jól kezdtük…”

Elég lehangoló a debreceni csapat szereplése az NB I-ben. A DVSC zsinórban a harmadik meccsén maradt nyeretlen, bő egy hét alatt a Debrecen kikapott a Fraditól (0:3), a Videotontól (1:2), s csak ikszelt Szombathelyen (2:2).

„Nagyon jól kezdtük a találkozót. Több száz százalékos helyzet adódott előttünk, ám ahogy ez szokott lenni, az ellenfél az első kontrájából betalált, amivel a megváltozott a játék képe” – olvashatjuk a „heti Kondás” rovatot a DVSC honlapján. A Loki tehát újra megpróbált mindent, csak valami mindig közbejön. Ezúttal „az eladott labdákkal” volt a gond. A teremburáját.

MbayeDiagne sorozatban hatodszor lőtt gólt

„Remek színvonalúnak” titulálta a Nemzeti Sport az Újpest–Diósgyőr rangadót, amelyen az Újpest 2:1-re nyert a Szusza Ferenc Stadionban. A győztes gól a hajrában született, és megint a szenegáli MbayeDiagne döntött: a 88. percben Lipták Zoltán hibája után lőtt a kapuba.

A Juventustól kölcsönbe érkezett futballista sorozatban a hatodik bajnokiján volt eredményes, az Újpest pedig (amelyet másfél hónappal ezelőtt a szurkolói már temettek) a nyolcadik tétmérkőzésén maradt veretlen.

A DVTK lassan visszacsúszik a kiesőzónába, Bekő Balázs edző napjai alighanem meg vannak számlálva a kispadon.

20. Magyarország!

A hét legjobb híre a magyar futball szempontjából az volt, hogy a nemzeti tizenegy a FIFA legújabb világranglistáján 13 helyet előre lépve a 20. pozíciót foglalja el (Elefántcsontpart mögött, Törökország előtt).

A lista jogosságát sokan vitatják, a számolás ellentmondásos (jelenleg Belgium vezet, az Eb-selejtezőkön brillírozó Lengyelország csak a 34., Svédország pedig a 35. helyen áll), az azonban megkérdőjelezhetetlentény, hogy a magyar válogatott a rendszer 1993-as bevezetése óta még soha nem állt ilyen előkelő helyen.

A forduló hőse: Bernd Storck

Az első pillanattól kezdve szimpatikus volt BerndStorck józansága. A szövetségi kapitány ezúttal az örömteli világranglista-helyezésre reflektált a Nemzeti Sportnak: „A rangsor azt mutatja, hogy Magyarország visszatért a futball világtérképére, túlértékelni azonban nem szabad. A mostani helyezésünk pillanatfelvétel csupán.”

A forduló meglepetése:

A sereghajtó Békéscsaba utolsó 14 idegenbeli NB I-es mérkőzésének mérlege 1-0-13 (gólkülönbség: 7:45) volt 2005 márciusától számítva. Ehhez képest nagy meglepetés, hogy a csabaiak pontot szereztek a Haladás otthonában. Nem mintha a szombathelyeik jó formában lennének: október vége óta nyeretlenek a bajnokságban. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?