Nagypakán újévkor futottak, jótékonykodtak

A Csallóközben az elmúlt napokban egymást követték a futók és a kocogók rendezvényei. Nagypakán is volt verseny.Nagypaka. December 30-án Nagymegyeren zajlott óévet búcsúztató futás, szilveszterkor a dunaszerdahelyi városi szabadidőparkban rendeztek sportos óévbúcsúztatót.

A Csallóközben az elmúlt napokban egymást követték a futók és a kocogók rendezvényei. Nagypakán is volt verseny.

Nagypaka. December 30-án Nagymegyeren zajlott óévet búcsúztató futás, szilveszterkor a dunaszerdahelyi városi szabadidőparkban rendeztek sportos óévbúcsúztatót. Az új esztendő első napján pedig Nagypakán köszöntötték futással a 2017-es évet. A Nagypakai Községi Hivatal szervezésében harmadik alkalommal rendezték a Három Paka Futása nevű sportos évkezdést, melynek ötletgazdája Alena Kosťová, a helybeli önkormányzat képviselője.

„Meglepett, hogy a helybeliek és a környékbeliek a szilveszteri vigasságok utáni órákban szokásos lazítás, pihenés helyett, a dermesztő hideg ellenére is élénk érdeklődést tanúsítottak rendezvényünk iránt. A délutáni rajtnál, a templom előtti parkban, több mint százan gyülekeztek. Zömmel futók, ők összesen hetvenhatan voltak, de többen kerékpáron és gyalogosan is teljesítették a pakaiak összetartozását, településünk három részét, Nagypakát, Kispakát és Csukárpakát érintő 4800 méteres kört – elevenítette fel lapunknak a közösségformáló sportos újévköszöntő részleteit Ivan Seňan, Nagypaka polgármestere. – Olyanok is akadtak, akik kitartásukat, erőnlétüket tesztelve két kört futottak. A kilométerekkel a dunaszerdahelyi területi focibajnokság VII. ligájában élen telelő csapatunk játékosa és klubelnöke, Juhász Zoltán, valamint több csapattag is megbirkózott. A rajt és a cél helyszínén sokan sereglettek össze, buzdították a résztvevőket, egyben boldog új évet is kívántak egymásnak.”

A szervezők az egyes korosztályok győzteseit serleggel, a második és harmadik helyezettet pedig éremmel jutalmazták. A résztvevők a mozgás mellett jótékonykodtak, a koraszülött somorjai Végh Dominik megsegítésére 260 eurót gyűjtöttek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?