Nagyapja után Gasparovics Kiara a bajnok

Lószeretők Klubja

Hagyományosan a zsigárdi Kolozsi-ranchon tartotta ünnepélyes évzáróját a Lószeretők Klubja, amely évente megrendezi a kettes fogatok dél-szlovákiai bajnokságát akadályhaj-tásban és vadászhajtásban. Előbbiben a 13 éves feketenyéki Gasparovics Kiara lett a győztes, megszakítva nagyapja, a zsinórban négyszer diadalmaskodó Gasparovics László pazar sorozatát. 
 

Tavaly hét versenyre került sor, májusban Felsőszeli, júniusban Zsigárd és Feketenyék, júliusban Vásárút, valamint Gúta, szeptemberben Dunatőkés, majd végül Alsószeli volt a házigazda. Az augusztus 25-ére tervezett zsigárdi viadal a rossz időjárás miatt elmaradt. 

Gasparovics László, a közel 30 tagú, 2014-ben alakult sportszervezet elnöke betegség miatt hiányzott az évzáróról, helyette felesége, Gasparovics Ágnes tartotta a beszámolót.

„Örülünk, hogy a szervezőknek és a hajtóknak köszönhetően évről évre magasabb színvonalúak a versenyek, és a sportágunknak egyre több rajongója van a környékünkön. Ezt bizonyítja, hogy állandóan növekszik a nézőszám a viadalokon” – szögezte le lapunknak Cserge Igor vezetőségi tag. 

Akadályhajtásban nyolcvan pontot gyűjtve a 13 esztendős Gasparovics Kiara győzött, négy ponttal megelőzve 61 éves nagyapját, Gasparovics Lászlót, aki tarolt a korábbi években. A harmadik helyen a 16 esztendős alsószeli Kajos Vivien végzett 72 ponttal, két felsőszeli hajtó lemaradt a dobogóról, Vankó Imre negyedik (70), ifjabb Kovács István ötödik lett (67). 
 

Gasparovics Kiara

„Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen fiatalon sikerült megnyernem a dél-szlovákiai bajnokságot. Mindent a papának köszönhetek, aki nyolc- éves koromtól kezdve rendszeresen foglalkozik velem, mindenre ő tanított meg. Bízom benne, hogy idén is sikeres leszek” – mondta meghatódottan az Új Szónak a 18 éves koráig kötelezően védőmellényben és sisakban versenyző Gasparovics Kiara, aki 2017-ben nagyapja mögött a második helyen végzett.

„Büszke vagyok, hogy Kiara a nyomdokaimba lépett. Hetente kétszer tréningezünk, ám ő legszívesebben sokkal többet edzene. Örülök, hogy a kemény munka meghozta a gyümölcsét, bízom benne, hogy még sok örömöt szerez nekünk – jelentette ki később érdeklődésünkre Gasparovics László. – Szépen fejlődik a klubunk, ezt az is jelzi, hogy a nemzetközi versenyeken felvesszük a versenyt a világ élvonalába tartozó magyarországiakkal, és gyakran le is győzzük őket."

A zsigárdi Kolozsi János ezúttal összetettben csak a nyolcadik helyen végzett, pedig három viadal után még vezetett. „Sajnos egyéb elfoglaltságom miatt mindössze az első három versenyen tudtam rajthoz állni, ezért nem lehettek vérmes reményeim. Ígérem, hogy idén igyekszem ott lenni minden versenyen” – szögezte le a Kolozsi-ranch tulajdonosa.

A vadászhajtásban rendkívül szoros küzdelemben a dunatőkési Cserge Igor végzett az élen 47 ponttal az alsószeli Kajos Sándor (46) és annak 16 éves lánya, Kajos Vivien (43) előtt. Hét ponttal maradt le a dobogóról Vankó Imre, a zsigárdi Balla Szilárd ötödikként zárt (36).

Idén is ugyanazon helyszíneken, és hasonló időpontokban rendezik meg a versenyeket, mint tavaly. A hajtók bíznak benne, hogy 2019-ben még nívósabb viadalokat hoz a dél-szlovákiai bajnokság.

Érdekes

DÉL-SZLOVÁKIAI BAJNOKSÁG

Végeredmény – akadályhajtás: 1. Gasparovics Kiara 80 pont, 2. Gasparovics László (mindketten feketenyékiek) 76, 3. Kajos Vivien (alsószeli) 72, 4. Vankó imre 70, 5. Ifj. Kovács István (mindketten felsőszeliek) 67; vadászhajtás: 1. Cserge Igor (dunatőkési) 47, 2. Kajos Sándor 46, 3. Kajos Vivvien (mindketten alsószeliek) 43, 4. Vankó Imre (felsőszeli) 36, 5. Balla Szilárd (zsigárdi ) 21. ⋌(sz. z

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?