Nagy Péter harmadik lett a B csoportban

London |

<p>A harmadik lett a plusz 105 kilogrammos kategória B csoportjának küzdelmeiben Nagy Péter, az olimpia egyetlen magyar súlyemelője.</p>

A 22 éves szegedi óriás, aki az ólomsúlyban lépett színre kedd délután - és papíron a gyengébb mezőnybe soroltak be nevezési eredménye alapján -, még a nagy emberek közül is kimagaslott 192 centis termetével, a mérlegelési versenyt pedig eleve ő nyerte 155,55 kilós testsúlyával.

Aztán a porondon is bizonyított: kezdésként 184 kilót szakított könnyedén, magabiztosan, és nem okozott gondot neki a nagy ugrás sem: elbánt a 191 kilogrammal is. Kár, hogy a harmadik gyakorlata nem sikerült, noha bíztató volt az is, ráadásul a 196-tal magyar csúcsot is döntött volna. Így ebben a fogásnemben másodikként zárt a tízfős mezőnyben.

Lökésben a sokszoros országos bajnok, tavaly Universiade-győztes és felnőtt vb-nyolcadik magyar elsőre simán leküzdötte a 216 kilós koloncot, remek gyakorlatot mutatott be a 225-ön is, bár meg kellett küzdenie a súllyal. A befejező fogás aztán megint kifogott rajta, pontosabban a 230 kilót már meg sem próbálta a feje fölé lökni, így is 416 kilóval - egyéni legjobbját beállítva - összetettben a harmadik helyen fejezte be szereplését.

Nagy Péter végső helyezése a 11 emelőt felvonultató A csoport 20 órakor kezdődő versenyének végeredményétől függ.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?