Nagy–Križan párharc az elnöki székért

Keszegfalva/Komárom |

<p>Ma (17.00) tartja tisztújító közgyűlését a keszegfalvai kultúrházban a Komáromi Területi Labdarúgó-szövetség.</p>

Az előre megszabott határidőig két jelölt pályázott az elnöki tisztségre: Nagy Ferenc jelenlegi elnök és Križan Attila végrehajtó bizottsági tag. Előbbit huszonkilenc, utóbbit pedig három klub képviselői javasolták. Mivel próbálják meggyőzni a szavazókat? Nagy Ferenc négy éve került a területi szövetség élére. „Azóta javult megítélésünk a felsőbb szervek részéről, ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség 2011-ben Ekelen rendezte meg a TOP 11 elnevezésű ankét ünnepélyes eredményhirdetését. Ez akkor szakmai berkekben is jókora meglepetést keltett – sorolja az eredményeket az elnök. – Figyelmet érdemel az is, hogy jelenleg tizenhárom játékvezetőnk és öt mérkőzésellenőrünk ügyel a szabályok betartására a kerületi és országos bajnokságokban. Megbízatási időszakom alatt útjára indítottuk a kezdők bajnokságát, tizenhatra bővítettük a területi I. osztály mezőnyét, kilencven új edzőt képeztünk ki egyesületeink részére. Az sem elhanyagolható, hogy a marcelházai fakó és az ifjúságfalvaiak is a területi bajnokság résztvevőjévé váltak. Jól működnek a mikrorégiók is, a tanácskozásokon való részvétel nyolcvanöt százalék körül mozog. A munkabizottságok tagjai is a járás különböző klubjait képviselik. Már korábban is rendkívül fontosnak tartottam a folytonosságot, remélem, hogy a jövőben sem lesz ez másként.” Az ellenjelölt Križan Attila a járás több csapatánál és a kerületi bajnokságban is kapusként szerepelt, volt edző és klubtitkár is. „Aktív pályafutásom után nem mondtam nemet, amikor felkértek, hogy segítsem a területi szövetség ténykedését. Az elmúlt kilenc évben több szakbizottságban is megbízatást vállaltam – részletezi sportvezetői tevékenységét az új elnökjelölt. – Pillanatnyilag a végrehajtó bizottságnak vagyok a tagja, hétvégeken pedig mérkőzésellenőrként végzem a dolgomat. Elnökként – az elmúlt időszak hibáiból okulva – mindenféleképpen egy jobb korszakot akarok nyitni. Valamennyi klub partnere lennék, a nyitott párbeszédet szorgalmaznám. Szeretném megmozgatni a mikrorégiók és azok képviselőinek a munkáját, s körükből ötleteket, javaslatokat várnék. Az elmúlt ciklus során számos felvetés feledésbe merült, vagy nyilvánosan meg sem lett említve, mondván, úgy sem megy át. Profi hozzáállást várok a végrehajtó bizottság tagjaitól. Terveim szerint a szakbizottságok elnökei maguk neveznék meg, kikkel akarnak dolgozni. Elvárásom velük szemben a szakmai tudás, az akarat és a pártatlanság. A bizalom és a párbeszéd is új fogalomként verhetne gyökeret sorainkban. Szerintem honlapunk is felújítást érdemel. Seregnyi lehetőséget látok a fiatalság bevonásában is.” Vajon mi győzi meg jobban a szavazókat: az eddigi munka vagy a változásokat ígérő elképzelések? (áb) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?