Nagy Konrád a zászlóvivő

A gyorskorcsolyázó Nagy Konrád viszi a magyar zászlót a pjongcsangi téli olimpia holnapi nyitóünnepségén.

A gyorskorcsolyázó Nagy Konrád viszi a magyar zászlót a pjongcsangi téli olimpia holnapi nyitóünnepségén. A NOB-elnök szerint minden készen áll – kis ötkarikás körkép.

Liuék nem jöhettek szóba

Legutóbb a 2002-es, Salt Lake City-i játékokon érte nagypályás gyorskorcsolyázót az a megtiszteltetés, hogy a magyar csapat első, lobogót tartó embereként vonulhatott a stadionba a nyitóceremónián. Akkor Egyed Krisztina vitte a piros-fehér-zöld zászlót, azóta kétszer rövid pályás gyorskorcsolyázóra, egyszer műkorcsolyázóra esett a választás. A 25 éves, egyetemi világbajnok Nagy Konrád másodszor szerepelhet olimpián, Szocsiban 26. lett 1500 méteren, idén viszont kedvenc távja mellett 1000 méteren is indulási jogot szerzett. Az éremesélyes rövid pályás gyorskorcsolyázók szóba sem kerülhettek zászlóvivőként, mivel másnap az első hivatalos versenynapon már szerepelnek, így számukra nem lett volna szerencsés részt venni az általában legalább három órán át tartó megnyitón, amelyre várhatóan dermesztő hidegben kerül sor. Ráadásul később kiderült, éppen akkorra kaptak edzéslehetőséget, így végül azok sem vesznek részt az eseményen közülük, akik szombaton nem lépnek jégre.

Bach: Minden készen áll

Thomas Bach szerint minden készen áll Pjongcsangban. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság német elnöke erről a helyszínen zajló NOB-ülésen beszélt. „Minden készen áll, semmilyen technikai probléma nincs” – fogalmazott Bach, hozzátéve, hogy most már „csak” a sikeres lebonyolítást kell megvalósítani. A Koreai Köztársaság első téli olimpiáján rekordot jelentő 92 ország mintegy 2900 sportolója indul, köztük 19 magyar és 56 szlovák.

Új sportág nélkül

A 2022-es pekingi téli olimpia programjában ugyanazok a sportágak szerepelnek majd, mint a pjongcsangi játékokon. Ifjabb Juan Antonio Samaranch, a NOB alelnöke, a négy év múlva sorra kerülő olimpia koordinációs bizottságának vezetője szerdán elmondta, hogy a pekingi szervezőknek volt lehetőségük új sportágak felvételét kérni, de nem éltek vele. A 16 hivatalos versenynapon át zajló pjongcsangi téli olimpián 15 sportág 102 számában hirdetnek bajnokot. A legfiatalabb sportág a rövid pályás gyorskorcsolya, amely 1992-ben, Albertville-ben szerepelt először a programban, a curling pedig 74 év után 1998-ban, Naganóban tért vissza a játékokra. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?