Nagy kérdés: játszhat-e Nedvěd?

Torinó/Milánó. A tegnapi nyitány után ma két olaszországi negyeddöntővel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája, most már egyenes kieséses rendszerben játszanak a csapatok.

Kluivert, a Barca sztárja varázslatos dolgokra képes Reuters-felvételJUVENTUS–FC BARCELONA. A Delle Alpi-stadionban, 20.45-kor Ľuboš Micheľ játékvezteő sípjelére kezdődik a nagy érdeklődéssel várt szuperrangó. Várható kezdő-csapatok, Juventus: Buffon–Thuram, Montero, Ferrara, Zambrotta–Camoranesi, Tacchinardi, Davids, Nedvěd–Del Piero, Zalayeta. FC Barcelona: Bonano–Gabri, Puyol, F. de Boer, Reiziger–Mendieta, Xavi, Riquelme, Overmars–Saviola, Kluivert.

A keddi két összecsapáshoz hasonlóban Torinóban is olyan csapatok csapnak össze, amelyek legalább egyszer már megnyerték a legrangosabb kupasorozatot. Az olaszok legutóbb 1996-ban, míg a spanyolok eddig egyszer, 1992-ben ünnepelhettek, de ez nem jelenti azt, hogy csak a múlt sikerei alapján várható nagy csata.

A Juventus ugyanis kiegyensúlyozott teljesítménnyel vezeti az olasz bajnokságot, míg az FC Barcelona a selejtezővel együtt 13 győzelmet aratott az idei BL-sorozatban, s mindössze egyszer, az Internazionale vendégeként játszott döntetlent. A hazaiak számára a 2:0-ás győzelem ellenére szomorúan ért véget a szombati torinói városi rangadó, mert elveszítették a roppant gólerős David Trezeguet-t. Ráadásul az sem biztos, hogy a szintén sérülést szenvedő irányító, a bombaformában lévő Pavel Nedvěd felépül szerdáig. Ha nem, akkor nagy hátrányba kerül Marcello Lippi vezetőedző csapata, mivel a cseh középpályásnak még Alessandro Del Pierónál is fontosabb a szerepe.

A katalánok eddig a BL-ben feledtették a szerény bajnoki szereplést, s most is erre készülnek. Szombaton 2:0-ra kikaptak a Villarreal elleni idegenbeli összecsapáson, vagyis a főpróba rosszul sikerült. Ha a Radomir Antics által irányított együttes összeszedi magát, akkor remek találkozót láthatnak a nézők a Delle Alpiban. A mér-kőzést az mtv, a Markíza és a ČT 2 élőben közvetíti.

INTERNAZIONALE–FC VALENCIA. A német Merk szintén 20.45-kor fúj először a sípjába a Giuseppe Meazza-stadionban. Várható kez-dőcsapatok, Inter: Toldo–J. Zanetti, Cannavaro, Materazzi, Córdoba–S. Conceicao, C. Zanetti, Di Biagio, Emre–Vieri, Recoba.Valencia: Canizares–Reveillere, Ayala, Marchena, Carboni–Rufete, Albelda, Baraja, Vicente–Aimar, Carew.

Pikáns összecsapásra van kilátás, hiszen a milánóiak vezetőedzője, az argentin Hector Cúper éppen Valenciából költözött Olaszországba. A dél-amerikai szakember 2000-ben és 2001-ben döntőbe juttatta az akkor spanyol bajnok csapatát, vagyis legendás alakja a klubnak. De ez mit sem számít, az Internazionale vezetői és szurkolói azt várják tőle és gárdájától, hogy idén valamilyen trófeát nyerjenek. Az AS Roma elleni vasárnapi 3:3-as, vereséggel felérő döntetlen után a Serie A-ban öt pont Vieriék hátránya az éllovas Juventusszal szemben, így egyre kisebb az esélyük. Ezért valószínűleg a BL-ben akarnak kárpótlást nyújtani közönségüknek, de ehhez kiváló teljesítményt kell nyújtaniuk. Egyértelmű, hogy Cúper szinte minden titkot ismer a mostani riválisról, de azt sem szabad elfelejteni, hogy Valenciában is „nyitott könyv” a tréner taktikája.

Az FC Valencia szintén búfelejtőként tekinthet a Bajnokok Ligájára, mivel a Primera Divisiónban már nem sikerülhet a címvédés, hiszen a Real Betistől idegenben elszenvedett 2:0-ás vereség után 13 pont a hátránya az együttesnek a listavezető Real Madriddal szemben.

MEGBÁNTA KIJELENTÉSÉT

Madrid. Az UEFA vizsgálatot indított Sir Alex Ferguson ellen, mert azt állította, hogy a spanyol és olasz érdekek szem előtt tartásával készítették a BL negyeddöntőjének párosítását. Az UEFA indoklása szerint az MU vezetőedzője megkérdőjelezte a sorsolás hitelességét, s ezt nem hagyhatják szó nélkül. Ferguson az angol lapoknak így nyilatkozott: – Érdekes, hogy a három olasz és a három spanyol csapat elkerülte egymást, mintha maguk sorsoltak volna. Mit gondolnak, hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy az UEFA nem szeretné, ha bejutnánk a manchesteri döntőbe. Csak azt nem értem, hogy akkor miért ítélték nekünk a rendezés jogát? A skót szakember már megbánta kijelentését, madridi sajtótájékoztatóján elnézését kért. (m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?