Nagy hajrá egy pontért

Szuzuka. Michael Schumachernek egyetlen pontot kellett Szuzukában szereznie ahhoz, hogy hatodszor is Forma–1-es világbajnok legyen, s nyolcadik helyével teljesítette is a feladatot. Akkor sem kellett volna azonban szomorkodnia, ha netán egyetlen pontot sem szerez, csapattársa, Rubens Barrichello ugyanis megnyerte a futamot Kimi Räikkönen előtt.

A világbajnok üdvözli a szuzukai győztes csapattársat, Barrichellót(ČTK/AP-felvétel) Hatodszor is világbajnok lett. Sikerült már megemésztenie a tényt, hogy a sportág legendája lett?

Nem, nem igazán. De azt kell mondjam, ez nem is igazán lényeges: a fontos az, hogy Szuzukában mindkét magunk elé kitűzött célt elértük, azaz világbajnok lett a csapat és én is. Kissé komikus ugyanakkor, hogy egy nyolcadik hellyel lett enyém a végső elsőség, eddig jobbára győzelmekkel ünnepeltem világbajnoki címeimet. Persze mikor célba értem, nem igazán foglalkoztatott semmi, valósággal üres volt a fejem: teljesen kikészültem, az egész verseny alatt végig különös feszültség dolgozott bennem. Életem egyik legkeményebb futama volt a szuzukai. A Ferrari zsinórban ötödször lett a konstruktőrök legjobbja, s ennek legalább annyira örülök, mint saját diadalomnak.

Mikor hitte el, hogy zsebben van zsinórban negyedik elsősége?

Addig nem, míg le nem intettek a kockás zászlóval. Először azt hittem, simán pontszerző helyen végzek, aztán jött egy buta hiba részemről, s máris az utolsó helyen találtam magam. Nehéz volt innen felzárkózni, végig nagy volt a forgalom előttem, segített azonban a tudat, hogy minimum a nyolcadik helyet el kell csípnem. Arra ugyanis nem alapozhattam, hogy Rubens vezet, a Forma-1-ben ugyanis pillanatok alatt változhat a helyzet, s a technika ördöge bármikor közbeszólhat.

Eszébe jutott, hogy esetleg elveszítheti a világbajnokságot?

Természetesen! Mikor az ember hirtelen a mezőny végén találja magát, ugyanakkor tudja, hogy háromkerékcserés taktikát választott, sok minden megfordul a fejében. Véleményem szerint egyébként Szato is hibázott ütközésünkkor, ugyanis úgy csinált, mintha nyitva hagyná a kaput: a Forma-1-ben ez elméletileg azt jelenti, mehetsz, a japán azonban másképp értelmezte az íratlan szabályt.

A nyáron még sokan kételkedtek benne, hogy ismét a legjobb lesz.

ĺgy van, jó néhányan leírtak bennünket. Mi viszont megmutattuk, hogy minden hullámvölgyből van kiút: ismét a csúcson vagyunk, s még korántsem laktunk jól!

Miért nem fejezi be a csúcson pályafutását?

Ki nem állhatom ezt a témát! Értsék meg, hogy imádom ezt a sportágat, s jó ideig szeretném még csinálni. Amíg felveszem a versenyt többiekkel, nincs értelme a visszavonulásomnak, hadd élvezzem most egy kicsit a sikert!

Michael Schumacher hajnalig énekelt

Szuzuka. Michael Schumacher hajnalig tartó mulatozással és énekléssel ünnepelte meg hatodik világbajnoki címét. A Ferrari sztárja a Suzuka Circuit Hotelbe karaoke-bárjában többször is magához ragadta a mikrofont, kedvenc slágereivel szórakoztatva közönségét. A riválisok – Kimi Räikkönen kivételével – szintén végigjárták a város szórakozóhelyeit: Montoya, Alonso, Ralf Schumacher és Barrichello a jelenlévők szerint kissé hamisan, de teli tüdőből fújta a „We Are the Champions” című Queen-dalt egy másik karaoke-mulatóban – míg egy kivágott biztosíték véget nem vetett az előadásnak. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?