Nagy csatában nyert a Chicago, és egyenlített a döntőben

Chicago |

<p>A házigazda Chicago Blackhawks nagy csatában 2-1-re legyőzte a Tampa Bay Lightning csapatát, ezzel 2-2-re egyenlített az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa döntőjében.</p>

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc következő felvonását magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik Tampában.

Stanley Kupa, döntő, 4. mérkőzés:
Chicago Blackhawks-Tampa Bay Lightning 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

gól: Toews (27.), Saad (47.), illetve Killorn (32.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2.

A Tampa elsőszámú kapusa, Bishop sérülés miatt nem vállalta a játékot, helyette a 20 éves Vasziljevszkij védett. Neki ez volt NHL-es pályafutása első playoff kezdése.

A nyitó harmadban a vendégek irányítottak, sok helyzetet dolgoztak ki, a Blackhawks pedig alig tudott kapura lőni. Sok kiállítást osztottak ki a bírók, ám gól nem esett. A folytatásban már sokkal aktívabb volt a 2010-ben és 2013-ban is Stanley Kupa-győztes Chicago, köszönhetően a módosított támadósoroknak. Kétszer a kapusvas mentett Vasziljevszkij helyett, majd egy kipattanóból a hazaiak csapatkapitánya, Toews megszerezte a vezetést. Azonban nem tört meg a Tampa, és öt perc múlva egyenlített: Filppula kapu mögül visszatett passzát Killorn vágta be.

Óvatosan játszott mindkét együttes a harmadik harmadban, majd Timonen találta el a kapuvasat, és a Tampa újonc hálóőrének megint szerencséje volt. A 47. percben Saad tört be a kapu elé, és másodszor már nem hibázott. Nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, eljutottak óriási ziccerekig, centinken múlott az egyenlítés, de ez elmaradt.

A döntő eddigi négy összecsapásán mindig egyetlen találat volt a különbség, és egyik csapat sem tudott vezetni még két góllal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?