Mututól tartanak a franciák

Zürich. A korábbi világ- és Európa-bajnok, 2006-ban vb-ezüstérmes franciáknak meggyűlhet a bajuk a kontinens élbajnokságaiban is remekül helytálló, ifjabb évjáratú talentumok sorát felvonultató román válogatottal.

Zürich. A korábbi világ- és Európa-bajnok, 2006-ban vb-ezüstérmes franciáknak meggyűlhet a bajuk a kontinens élbajnokságaiban is remekül helytálló, ifjabb évjáratú talentumok sorát felvonultató román válogatottal. Például azért is, mert jó évtizednyi állandóságot követően ezúttal először hiányzik világversenyen soraikból a pazar tudású játékmester, a visszavonult Zinedine Zidane. Kérdés, hogy a helyére lépő Franck Ribéry képes lesz-e Zidane méltó pótlására. Az sem a sokak szerint kiöregedőfélben levő Kékek mellett szól, hogy sérült csapatkapitányuk, Patrick Vieira nem játszhat a zürichi találkozón.

„Rendkívül fontos, miként rajtolunk. A győzelem erőt adna, a vereséggel viszont rendkívül nehéz helyzetbe kerülnénk. Elsősorban Adrian Mutura kell figyelnünk, a Fiorentina csatára nagyon érzi a kaput. Négy éve csak a negyeddöntőig jutottunk, most jóval merészebb terveink vannak” – nyilatkozta Raymond Domenech francia szövetségi kapitány.

„Nem szabad gólt kapnunk, remélem, csatáraink legalább egy?szer betalálnak” – mondta Claude Makelele, aki Vieirát pótolja a mai találkozón.

Románia – amely Hollandia e?lőtt végzett az élen a selejtezőcsoportban – különösebb nyomás nélkül játszhat. „Nem szabadságra jöttünk ide, pihenni, hanem hogy csoportunkból jó futballal, továbbjussunk a negyeddöntőbe. Ehhez alapvető, hogy jó eredményt érjünk el a franciákkal szemben” – szögezte le a kitűnő védő, Cosmin Contra A legutóbbi 20 selejtezőn 17 gólt szerzett Adrian Mutu is bizakodik: „Meglepjük a franciákat!” (sita, mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?