Musulbes: döntő és kvóta

Martigny. Döntőbe került, ezzel kivívta az olimpiai részvétel jogát a szlovák színekben induló David Musulbes a svájci Mar?tignyban zajló szabadfogású birkózó olimpiai selejtezőviadalon.

Martigny. Döntőbe került, ezzel kivívta az olimpiai részvétel jogát a szlovák színekben induló David Musulbes a svájci Mar?tignyban zajló szabadfogású birkózó olimpiai selejtezőviadalon.

Musulbes a 120 kilogrammosok között az elődöntőben a mongol Jargalsaichan ellen diadalmaskodott, s ezzel a döntőbeli eredményétől függetlenül (a finálé lapzárta után ért véget) megszerezte a pekingi indulás jogát. „Ez egy nagyszerű eredmény, mind?any?nyian nagyon boldogok vagyunk, hogy egy újabb kvótát szereztünk az országnak. Nagyon nehéz volt az elődöntő, de David bizonyította, kemény fából faragták. Bár vesztésre állt, meg tudta fordítani az állást” – dicsérte védencét Rodion Kertanti szövetségi kapitány.

Martignyban öt magyar – Aubéli Ottó (120 kg), Wöller Gergő (60 kg), Ritter Árpád (84), Tőzsér Sándor (66) és Ligeti Dániel (96) – lépett szőnyegre, de egyiküknek sem sikerült kiharcolnia az ötkarikás indulás jogát. A szabadfogásúaknál eddig csak a 74 kg-ban érdekelt Hatos Gábor biztosította pekingi részvételét. (s, m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?