Moyes állása is kockán foroghat

<p>A Manchester United a továbbjutáson kívül edzőjéért is küzd az Olimpiakosz ellen a labdarúgó BL-nyolcaddöntő mai (20.45) visszavágóján, a Dortmund viszont páholyból várhatja a Zenit elleni meccset.</p>

ELŐZETES

Az angol bajnokságban hullámzóan teljesítő Manchester Unitedre verejtékesnek ígérkező kilencven perc vár az Olimpiakosz ellen, amely 2:0-ra nyert az első mérkőzésen. A görögök önbizalmát tovább növelte, hogy a hétvégén – öt fordulóval a bajnokság vége előtt – már biztossá vált hazai címvédésük. „Nagyon közel vagyunk egy újabb kivételes sikerhez, mindent beleadunk. Ráadásul az Old Traffordon pályára lépni sokak nagy álma” – nyilatkozta a pireusziak Costa Rica-i játékosa, az első meccsen gólt szerző Joel Campbell.

Az „Álmok Színházában” azonban a statisztika szerint roppant nehéz lesz kivívniuk a nyolc közé jutást. Az eddigi 11 alkalommal, amikor angol földön szerepelt, kivétel nélkül vesztesként hagyta el a pályát az Olimpiakosz. Ráadásul a február 25-i 2:0-s görög diadal előtt a United az egymás elleni meccseket tekintve is sokkal jobban állt, korábban mind a négyszer a Vörös Ördögök nyertek.

Igaz, a MU-ra vasárnap az örök rivális Liverpool mért súlyos, 3:0-s vereséget, méghozzá vendégként. Így ha David Moyes vezetőedző csapata elbukja a párviadalt az Olimpiakosszal szemben, a trénert akár meneszthetik is a klubtól. „Játékosaim tisztában vannak vele, hogy mit jelent számunkra a szerda, és hogy mi a teendőnk – mondta Moyes. – Újra fel fogunk állni. Nem beszélgettem a jövőmről a klubvezetőkkel, mert ennél az egyesületnél nem rövid távú víziókban gondolkodnak. Nagy támogatást érzek a részükről.”

Marouane Fellaini is bizakodik. „Egyértelműen a győzelem a célunk, de szükségünk lesz arra, hogy a szurkolók a mi oldalunkon legyenek” – jelentette ki a belga középpályás.

A dortmundiak is ki szeretnék engesztelni drukkereiket a hétvégi fiaskóért: a Borussia a „névrokon” mönchengladbachiaktól szenvedett 2:1-es vereséget hazai pályán. Lewandowskiék ugyanakkor nagyon egyértelmű sikert arattak a szentpéterváriak elleni első meccsen, magabiztos játékkal nyertek 4:2-re. „A szerdai nagy csata lesz, és még nem jutottunk tovább” – óvatoskodott Marcel Schmelzer, a dortmundiak védője.

A Zenitnél a múlt héten menesztették vezetőedzői posztjáról az olasz Luciano Spallettit, ideiglenes helyettese, a nem is olyan régen még a válogatottat erősítő 38 éves Szergej Szemak vezetésével az együttes 1:0-ra kikapott a CSZKA Moszkvától a szombati bajnokin, ezzel lépéshátrányba került az elsőségért zajló vetélkedésben. A mai mérkőzésre még Szemak állítja össze a csapatot, amelynek új edzője a 36 éves portugál Andre Villas-Boas lesz, aki csütörtökön két évre szóló szerződést ír alá. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?