Mourinhóval végre megverik a Lyont?

<p>„Mentálisan erős” Real Madrid utazott Lyonba – a blancók történetük során először győzhetnék le a francia csapatot.</p>

Régi ismerősök találkoznak egymással Lyonban, ahol a Real Madrid lesz a vendég. A két csapat 2005 óta három párosmeccset is vívott már egymással, a Real mérlege riasztó: hat mérkőzés, nulla győzelem. A Lyon 2005 és 2006 őszén is megelőzte a csoportkörben a Real Madridot, a franciák hazai győzelmeit (3:0, 2:0) madridi ikszek követték (1:1, 2:2). A királyiak nyeretlensége a tavaly tavaszi randevú után is megmaradt, a franciák a hazai 1:0 után 1:1-es döntetlent harcoltak ki a Bernabéuban. Raúlékat aligha vigasztalta, hogy a visszavágót akár gólokkal is megnyerhették volna.

Most ismét a BL-nyolcaddöntőben találkoznak egymással a felek. A Real számára lassan átkozott lesz a sorozatnak ez a fázisa: a blancók 2005 óta sorozatban hatszor búcsúztak el a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájától:

2005: Real Madrid–Juventus 1:0, 0:2

(hosszabbítás után)

2006: Real Madrid–Arsenal 0:1, 0:0

2007: Real Madrid–Bayern München 3:2, 1:2

2008: Roma–Real Madrid 2:1, 2:1

2009: Real Madrid–Liverpool 0:1, 0:4

2010: Lyon–Real Madrid 1:0, 1:1

A közelmúlt statisztikái nem a Real Madrid mellett szólnak, azzal azonban Lyonban is tisztában vannak, hogy ez a Real már nem az a Real, amely az elmúlt években annyiszor leégett a nemzetközi porondon. „Remélem, újraírjuk a történelmet azzal, hogy ismét legyőzzük a Real Madridot. A Real stílusa azonban nagyon megváltozott José Mourinho érkezése óta, főleg mentálisan lettek erősebbek a játékosok” – nyilatkozta Cesar Delgado, a Lyon argentin támadója.

A Real Madrid erősségét bizonyítja, hogy a csapat 16 ponttal végzett a G csoport élén, s ennél jobb teljesítménnyel senki sem zárta a csoportkört. A Real Madrid odahaza olyan csapatokat iskolázott le, mint az Ajax és a Milan. A Lyon az első három meccsét megnyerte a maga kvartettjében, s ezzel lényegében tovább is jutott, miután a „visszavágókon” már csak egy pontot hozott össze.

A mai nap másik meccsén a Chelsea nem mehet biztosra Koppenhágában. A dánok a hazai BL-csoportkörös mérkőzéseiken még veretlenek (mérlegük négy győzelem, két vereség), s 2006 óta olyan csapatokat vertek meg odahaza, mint a Manchester United, a Celtic vagy a Panathinaikosz. A Chelsea viszont néhány hónap alatt középcsapattá süllyedt Angliában: a kékek a zsolnaiak novemberi legyőzése óta lejátszott 16 tétmérkőzésük közül csak ötöt nyertek meg. Aligha túlzás, a Köbenhavn ellen Ancelotti állása a tét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?