Mourinho egykori csapata ellen

A BL mai mérkőzésein jó esély kínálkozik arra, hogy az első fordulóban győztes csapatok megduplázzák pontjaik számát, így nagy lépést tegyenek a továbbjutás irányában.

Didier Drogba (középen, fehér mezben), a Chelsea elefántcsontparti csatára két gólt lőtt a BL-nyitányon, a Paris SG otthonábanTASR/AFP-felvételA Premier League-ben elképesztő – 47 találkozó óta tartó – veretlenségi sorozattal rendelkező Arsenal ezúttal a Rosenborg otthonában lép pályára, s Arsene Wenger együttese egyértelműen esélyes. Ezt még az sem befolyásolhatja, hogy sérülés miatt Dennis Bergkamp és Gilberto Silva biztosan, míg Robert Pires valószínűleg nem lép pályára. „Szerencsénk van, hogy a hamarosan bekövetkező, pingvineknek való körülményekkel nem kell találkoznunk. Az előrejelzések legalábbis ezt ígérik” – mondta Wenger. A kvartett másik két gárdája Eindhovenben találkozik, s a Fehér Csabát is foglalkoztató, a nyitókörben Londonban 1:0-ás vereséget szenvedő PSV-nek mindenképpen győznie kell a Rosenborg ellen 2:1-re nyerő Panathinaikosszal szemben, ha a folytatásban is reális esélyekkel akar küzdeni a továbbjutásért.

Noha az F-csoport rangadójának két résztvevője eltérő eredményességgel kezdte a bajnokságot, mégis a kissé botladozó Milan esélyesebb a hét meccsén csak 2 pontot vesztő Celtic Glasgow-val szemben. S ennek nem csak az az oka, hogy az olasz együttes játszik hazai pályán. Carlo Ancelotti gárdája ugyanis hemzseg a világsztároktól, akik pillanatok alatt dönthetnek egyes meccsek végkimeneteléről, erre jó példa volt a Lazio ellen, vasárnapi bajnoki. A rómaiak hazai pályán 1:0-ra vezettek, emberelőnybe is kerültek, de ekkor jött az ukrán Andrij Sevcsenko, s néhány perc alatt duplázott, így fordított a csapata. „Ha a folytatásban is harcban akarunk lenni a továbbjutásért, legalább döntetlennel kell zárnunk a milánói találkozót. A hazaiak szerény szezonkezdete ellenére rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk, sokatmondó, hogy a Laziót tíz emberrel győzték le. Ráadásul elég gyenge az idegenbeli mérlegünk a BL-ben, pedig az UEFA-kupában már számos szép eredményt értünk el a saját stadionunkon kívül” – mondta Sztilian Petrov, a skótok bolgár játékosa. A katalán sztártizenegy, vagyis az FC Barcelona toronymagas favoritként várja az AC Milan ellen 1:0-ás ukrajnai vereséggel nyitó Sahtyor Donyeck együttesét.

Az Internazionale a Werder Bremen elleni 2:0-ás hazai siker után Brüsszelben, az Anderlecht vendégeként sem esélytelen. A német együttes számára a nyitányon elszenvedett vereség után ezúttal kötelező feladat lenne a pontszerzés, de ez a feladat roppant nehéznek ígérkezik. Az FC Valencia ugyanis parádésan kezdte a szezont, az edzőváltás eddig nem jelentkezett kudarcokban, de ez nem is meglepetés a keret erőssége miatt.

A játéknap igazi slágerét a H-csoport szuperrangadója jelenti: a Chelsea a címvédő FC Portót fogadja, s már ez is bőven elég lenne a meccs előzetes minősítéséhez. A pikantériát azonban elsősorban a hazai edző, Jose Mourinho személye jelenti. A sikertréner ráadásul nem egyedül érkezett az angol fővárosba, korábbi játékosai közül ugyanis Paulo Ferreira és Ricardo Carvalho szintén a Chelsea-hez igazolt, vagyis ők is valódi presztízscsatára készülnek.

A szuperrangadó esélyese az angol főváros egyik kirakatcsapata, de biztos, hogy alaposan meg kell küzdenie azért, hogy a PSG elleni 3:0-ás diadal után újabb győzelmet arasson. Az FC Porto csapata csak gól nélküli döntetlenre volt képes hazai pályán a CSZKA Moszkva ellen, vagyis az újabb botlás rossz pozícióba terelheti.

„Profi edző vagyok, erre a kilencven percre még ők sem lesznek a barátaim. Magabiztosan várjuk a meccset, hiszen a tudás mellettünk szól” – szögezte le Mourinho. „Ismerem a szerdai ellenfelünket, szinte összes játékosának ismerem az erősségét és a gyenge pontját.”

Az FC Porto a legutóbbi szezonban elsősorban a masszív, rendkívül stabil védekezésével bénította meg a riválisokat, s Mourinho alaptaktikája már a Chelsea-nél is érvényesülni látszik. A 2004/2005-ös idény eddigi nyolc találkozóján ugyanis mindössze egy gólt kapott a londoni gárda.

„Egyértelmű a helyzet, Európa egyik legjobb együttesével találkozunk. Felkészültünk erre, de a Chelsea-nek is tudnia kell, nehéz feladatot jelent a Porto legyőzése” – jegyezte meg Victor Fernandez, a portugálok spanyol trénere. (mti, ú)

A MAI MŰSOR – E-csoport, 20.45: PSV Eindhoven–Panathinaikosz Athén, Rosenborg Trondheim–Arsenal.

1. Panathinaikosz 1 1 0 0 2:1 3

2. Arsenal 1 1 0 0 1:0 3

3. Rosenborg 1 0 0 1 1:2 0

4. Eindhoven 1 0 0 1 0:1 0

F-csoport, 20.45: Barcelona– Sahtyor, Milan–Celtic.

1. Barcelona 1 1 0 0 3:1 3

2. AC Milan 1 1 0 0 1:0 3

3. Sahtyor 1 0 0 1 0:1 0

4. Celtic 1 0 0 1 1:3 0

G-csoport, 20.45: Anderlecht– Internazionale, Bremen–Valencia.

1. Internazionale 1 1 0 0 2:0 3

Valencia 1 1 0 0 2:0 3

3. Bremen 1 0 0 2 0:2 0

Anderlecht 1 0 0 2 0:2 0

H-csoport, 19.30: CSZKA Moszkva–Paris SG; 20.45: Chelsea–FC Porto.

1. Chelsea 1 1 0 0 3:0 3

2. Porto 1 0 1 0 0:0 1

CSZKA Moszkva 1 0 1 0 0:0 1

4. Paris SG 1 0 0 1 0:3 0

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?