„Most jóval nyugodtabb a légkör”

A csoportelsőségről is dönthet a szombati magyar–szlovák női kosárlabda-Eb-selejtező, amelyen a vendégeknél Slama Angelika is pályára léphet.A 21 éves somorjai Slama Angelika már a szlovák válogatott előző két, győztes Európa-bajnoki selejtezőjén is játszott Izland és Portugália ellen, így nem érte

A csoportelsőségről is dönthet a szombati magyar–szlovák női kosárlabda-Eb-selejtező, amelyen a vendégeknél Slama Angelika is pályára léphet.

A 21 éves somorjai Slama Angelika már a szlovák válogatott előző két, győztes Európa-bajnoki selejtezőjén is játszott Izland és Portugália ellen, így nem érte meglepetésként Maroš Kováčik szövetségi kapitány meghívója – annál is inkább, mivel továbbra is a csallóköziek fiatal kosarasa az extraliga legjobb pontszerzője 15,86-os pontátlaggal. „Számítottam a nevezésre, mivel a múltkori tizenkettes keretben is benne voltam. Bár egyelőre még csak a magyarok elleni mérkőzés biztos a számomra, mert a kapitány jövő szerdán szeretné elvinni Portugáliába a visszatérő Kupčíkovát és az egy meccsen kisegítő Žirkovát is, vagyis kettővel csökkenteni kell a létszámot – mondta lapunknak Slama Angelika, aki a hét elejétől Kassán készül a válogatottal. – Egyelőre picit könnyedebbnek tűnnek az edzések és a hangulat is jóval nyugodtabb, mint korábban volt.”

Ebben az is szerepet játszhat, hogy a szlovákok százszázalékos mérleggel várhatják a magyarok elleni pécsi meccset. A Štefan Svitek irányította csapat szintén hibátlan eddig, s ugyanúgy az Eb-szereplés a célja, amit a csoportelsők és a hat legjobb csoportmásodik vív ki. „Egyelőre az egyes figurákat gyakoroljuk, most még a saját játékunkra figyelünk. Az ellenfelekkel mindig csak egy nappal a meccs előtt kezdünk alaposabban foglalkozni – árulta el Slama, aki szinte mindenkit ismer a magyar csapatból. – A junior-Eb-n legtöbbjük ellen már játszottam, a többieket pedig a korábbi Közép-európai Ligából ismerem.” A két csapat legutóbb a tavalyi Eb-n találkozott Sopronban, 86:74-re a magyarok győztek egy lényegében tét nélküli meccsen (a házigazdák már nem juthattak tovább a csoportból, a szlovákok pedig már korábban biztosították helyüket a középdöntőben).

A sikerélmény a válogatottban Slama Angelikának is jól jönne, az irányítóként és a kettes pozícióban is számításba jövő kosaras ugyanis – az eredményeket tekintve – rossz szériát zárt a somorjaiakkal. Az ŠBK meglepetésre a Slovantól (71:70) és a poprádiaktól (63:58) is kikapott (a rózsahegyiektől elszenvedett 74:47-es papírforma vereség mellett), s így még komoly csaták várnak a csallóköziekre az alapszakasz negyedik helyének megszerzéséért. „Továbbra is nagyon kevesen vagyunk a csapatban, négyen szinte végigjátszottuk a meccseket. Ilyenkor törvényszerűen utolér a fáradtság, s ha nekünk, tapasztaltabbaknak nincs jó napunk, már el vagyunk veszve” – magyarázta Slama.

A Slovan ellen csak hét, a poprádiak ellen nyolc somorjai vette fel a küzdelmet, de a playoff kezdetére már számolhatnak a sérüléssel bajlódó Romana Vyňuchalovával is. „Örülünk az új, amerikai légiósnak, Brittany Lewisnak, az első meccsek alapján jól mutatkozik. A palánk alatt eddig gondjaink voltak, neki viszont nagyon jó érzéke van a lepattanózáshoz” – jegyezte meg Slama, hozzátéve, hamarosan visszatér a kispadra a lábtöréséből felépült vezetőedző, Stanislav Onuška.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?