MORMONFÖLDI MOZAIK

TITKOLÓZÓ BOBOSOK. Az amúgy kedélyes, vidám sportolókként ismert bobosok rögtön gyanakodni kezdenek, amint a járművek sebességét leginkább befolyásoló csúszó- talpakra terelődik a szó. Salt Lake Cityben fokozza a versenyzők bizalmatlanságát, hogy a szervezők első ízben alkalmaznak lézeres mérőkészüléket.

TITKOLÓZÓ BOBOSOK. Az amúgy kedélyes, vidám sportolókként ismert bobosok rögtön gyanakodni kezdenek, amint a járművek sebességét leginkább befolyásoló csúszó- talpakra terelődik a szó. Salt Lake Cityben fokozza a versenyzők bizalmatlanságát, hogy a szervezők első ízben alkalmaznak lézeres mérőkészüléket. A szupermodern berendezés kezeléséhez csupán a Los Alamos-i egyetem két szakembere ért, s az ő engedélyük nélkül senki sem állhat rajthoz. A németek annyira féltik a korcsolyák titkát, hogy minden vizsgálat után ellenőrzik: a személyzet kitörölte-e az adatokat a számítógépből. Az egyébként is hét lakat alatt őrzött sporteszközök legkritikusabb részének összetevőire vonatkozó paramétereket csak annyiban szabja meg a nemzetközi szövetség, hogy rétegeletlen, homogén acélötvözetből kell készülnie, legalább 50 százalékos vastartalommal.

SCHWARZENEGGER FÖLDIJEINÉL. Nemcsak az osztrák lesiklók gyakorolnak az ötkarikás helyszínek közelében fekvő Sun Valleyben, hanem az alpesi ország leghíresebb „exportcikke”, Arnold Schwarzenegger is itt vakációzik. A filmsztár 20 millió dolláros nyaralójában pihen, és hétfőn meglátogatta az olimpián részt vevő honfitársait. – Lesiklott velünk párszor, de csak óvatosan, mert nemrég egy motorbalesetben hat bordája eltörött. Megígérte, hogy szombaton átjön a versenyünkre és a lelátón szurkol nekünk – mesélte Benjamin Raich. Az akcióhős találkozott Bode Millerrel is, de a kombinációban ezüstérmes amerikai csak odaköszönt neki, mondván: az edzésre kell koncentrálnia.

AUSZTRÁL NEMZETI HŐSÖK. Őszinte elismeréssel adózott kedden John Howard ausztrál kormányfő Steven Bradbury rövidpályás gyorskorcsolyázó és Alisa Camplin síakrobata olimpiai aranyérmet érő teljesítményéért. A sportrajongó miniszterelnök történelmi jelentőségűnek nevezte a két versenyző győzelmét. – Bradburynek és Camplinnak köszönhetően a Salt Lake City-i téli olimpia élénken fog élni minden ausztrál emlékezetében – mondta újságíróknak Howard. Camplint és Bradburyt valóságos nemzeti hősökként ünneplik Ausztrália-szerte.

NŐI KAPUS A FÉRFIAK KÖZÖTT. Kim Martin, a svéd női jégkorong-válogatott 16 éves kapusa a következő idényben minden bizonnyal az élvonalbeli Hammarby férfi (!) csapatában védhet. – Már ígéretet kaptam rá, hogy néhány mérkő-zésre beállítanak. Ezzel a második álmom is valóra válna. Az első az olimpiai szereplés volt – mondta a tehetség. Az első női hokis, aki felnőtt férfi együttesben játszott a kanadai Manon Rheaume volt: 1992-ben az NHL-es Tampa Bay Lightning színeiben felkészülési összecsapáson védhetett.

NEM ELĺRÁS. Az osztrákokat leszámítva mindenki jót derül azon, hogy a Salt Lake City-i olimpia tizedik versenynapja után Ausztráliának kettő, a téli sportokban nagyhatalomnak számító Ausztriának viszont csak egy aranyérme van. Az ausztrálok eddig kivétel nélkül csak a nyári játékokon remekeltek, szombaton azonban a rövidpályás gyorskorcsolyázó Steve Bradbury révén megszerezték első téli győzelmüket is. Aztán hétfőn a síakrobata Alisa Camplin ugrásban nyert, így megelőzték a táblázaton a osztrákokat, akiknek Fritz Strobl lesiklásban begyűjtött elsősége mellett még három ezüst- és kilenc bronzérmük van. – Nálunk csak a strandon divat a bronz, mégpedig a tengeri életmentők bőrének színe miatt – mondta Camplin.

HULL FURCSA KIÁLLĺTÁSA. Brett Hull, az amerikai jégkorong-válogatott gólerős csatára furcsa szabálytalanság miatt került két percre a büntetőpadra a fehéroroszok elleni középdöntős mérkőzésen. Az első harmadban leesett róla a fejvédő. Az új szabály értelmében ekkor gyorsan vissza kell tenni vagy pedig le kell korcsolyázni cserére. A Stanley Kupa-győztes (1999, Dallas Stars) játékosnak az volt a bűne, hogy a csattal nem erősítette fel a visszavett fejvédőt. – Azt senki nem mondta, hogy a kinézet is számít – viccelődött a Detroit Red Wingst sztárja, aki a 8:1-gyel zárult találkozón egyszer volt eredményes és két gólpasszt adott. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?