Moreno remekül alszik

Róma. Az olasz–koreai meccs játékvezetője megerősítette: senki nem vesztegette meg őt.

Róma. Az olasz–koreai meccs játékvezetője megerősítette: senki nem vesztegette meg őt. Byron Moreno ezúttal egy olasz lap, a Gazzetta Sportivo hasábjain mondta el véleményét a gyalázatosnak is mondható Olaszország–Dél-Korea mérkőzésről, ahol egy szabályos gólt nem adott meg az olaszoknak, majd kiállította a csapat karmesterét, Francesco Tottit.

A 32 éves ecuadori játékvezető határozottan állítja: semmilyen nyomás nem nehezedett rá a találkozó kapcsán. – Soha senki nem „keresett meg“ a mérkőzés miatt, sem ilyen, sem olyan formában, azaz „megvenni“ sem próbáltak, és a FIFA vezetői részéről sem nehezedett rám semmilyen nyomás – így Moreno. – Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az mutassa fel bizonyítékait, mert a jövőben nem hagyom, hogy a nevemet bemocskolják, és feljelentem, aki hasonlóval próbálkozik. A találkozó előtt egyetlen futballvezetővel találkoztam, mégpedig Franco Carraróval, az olasz szövetség elnökével, amire közvetlenül a pályára indulás előtt, az öltöző-folyosón került sor, ahol mindenki szeme láttára kezet szorítottunk egymással, és ő jó meccset kívánt nekem, én pedig jó játékot csapatának.

Moreno még elmondta: hazatérése óta remekül alszik, egyáltalán nincsenek rémálmai a meccs miatt: – Tőlünk azt kérték a torna előtt, hogy szigorúan büntessünk meg minden szimulálást, és én úgy láttam, hogy Totti szimulált. Az én olvasatomban tehát nem történt más, csak betűről betűre betartottam a FIFA utasításait, ezt a döntésemet egyébként még a videofelvételek újbóli megtekintése után sem bántam meg. A meg nem adott lesgólt illetően még kevésbé érzem hibásnak magamat, hiszen ilyenkor a játékvezető ki van szolgáltatva az asszisztensének, márpedig ő lest jelzett, és azért dolgozunk együtt a meccseken, hogy elfogadjam jelzéseit.” (nb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?