Moravcová két elsősége

Párizs. A francia fővárosban rendezték a rövidpályás úszó Világ Kupa ötödik viadalt, melynek első napján Martina Moravcová megnyerte a 100 m-es pillangóúszást. Az Európa-bajnoknő erre a számra koncentrált, itt van a legnagyobb lehetősége, hogy versenyben legyen a végső győzelemért.

Útban az elsőség feléM. Nagy László felvételePárizs. A francia fővárosban rendezték a rövidpályás úszó Világ Kupa ötödik viadalt, melynek első napján Martina Moravcová megnyerte a 100 m-es pillangóúszást. Az Európa-bajnoknő erre a számra koncentrált, itt van a legnagyobb lehetősége, hogy versenyben legyen a végső győzelemért. „Könnyedén nyertem, talán erősebb ellenfelek jobb teljesítményre kényszerítettek volna. Jobb időt szerettem volna elérni, de a víz hőmérséklete nem volt megfelelő, s a medencében is elég hűvös volt. A hideg befolyásolta a jobb eredményt. Ráadásul fáradtnak érzem magam” – mondta az úszónő.

A második versenynapon Martina megnyerte a 100 m-es vegyesúszást 1:00,81 perces idővel, ami új rendezvénycsúcs. Ötven méter pillangón a harmadik helyen végzett, s ugyancsak harmadik lett a 100 m-es gyorsúszásban.

A Világ Kupa legnagyobb eseménye az volt, hogy az ausztrál Ian Thorpe csak 76 század másodperccel maradt el saját világcsúcsától a 200 m-es gyorsúszásban.

EREDMÉNYEK, nők, 100 pillangó: 1. Martina Moravcová 57,34; 200 m vegyes: 1. Klocsková (ukrán) 2:08,79; 100 m gyors: 1. Popcsanko (fehérorosz) 53,99, ... 3. Moravcová 54,45; 50 m pillangó: Alhammar (svéd) 26,12, ... 3. Moravcová 26,94; 100 m vegyes: 1. Moravcová 1:00,81.

Férfiak, 200 m gyors: 1. Thorpe (ausztrál) 1:41.86, 2. Van Den Hoogenband (holland) 1:43,16; 100 m gyors: Van Den Hoogenband 47,41.

A párizsi verseny után a Világ Kupában a férfiak között a német Ruppracht vezet, a nőknél a svéd Ingelström, Moravcová pillanatnyilag a negyedik helyen áll.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?