Moravcová és Machovič

Pozsony. A nőknél Martina Moravcová, a férfiaknál pedig Miroslav Machovič lett az elmúlt év legjobb úszója Szlovákiában. Mindketten nagy fölénnyel végeztek az élen, s már évek óta ők nyerik az ankétot.

Pozsony. A nőknél Martina Moravcová, a férfiaknál pedig Miroslav Machovič lett az elmúlt év legjobb úszója Szlovákiában. Mindketten nagy fölénnyel végeztek az élen, s már évek óta ők nyerik az ankétot.

Az Amerikában élő Moravcová a 2001-es rövidpályás Világ Kupa-sorozatban nyolc elsőséget harcolt ki, majd következett a balszerencsés fukuokai világbajnokság (betegen állt rajtkőre), ahol „csak” egy negyedik és egy ötödik helyet sikerült kiharcolnia. A szeptemberi Jóakarat Játékokon aztán kiköszörülte a csorbát: egy arany- és egy bronzérmert szerzett. Az év végén is csúcsformában versenyzett az antwerpeni rövidpályás Európa-bajnokságon, ahol háromszor is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Ezen kívül még egy ezüstérmet is sikerült nyernie a 25 m-es medencében lebonyolított kontinensviadlon.

Miroslav Machovič a decemberi, belgiumi kontinenviadalon kétszer is a kilencedik helyen végzett (100 és 200 hát), tehát hajszálon múlott az A-döntőbe jutás.

A 2001-es év legjobb úszói – NŐK: 1. Martina Moravcová 376 pont (edzők: Steve Collins és Darina Moravcová), 2. Jana Korbašová 78 (Róbert Pastierik), 3. Martina Hrdinová 67 (Darina Moravcová). FÉRFIAK: 1. Miroslav Machovič 219 (Jiří Walter), 2. Ľuboš Kriško 93 (Jiří Walter), 3. Rastislav Kaňuk 81 (Vladimír Furtkevič). (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?