Montenegró hengerelt, de végül csak néggyel nyert Szlovákia ellen

Eszék |

<p>A&nbsp;szlovák női kézilabda-válogatott második csoportmeccsét is elvesztette a&nbsp;magyar&ndash;horvát közös rendezésű kontinensviadalon, a&nbsp;címvédő Montenegró 28:24-re verte Dušan Poloz csapatát. Az eredmény csalóka, Montenegró már 13 góllal is vezetett, de ekkor edzőjük a fiatalokat küldte pályára, így a szlovákok fel tudtak jönni.</p>

A szlovákok nem sokáig tudták tartani a sztárokkal tűzdelt montenegróiak ritmusát. 8:6-os montenegrói vezetésnél a szlovákok kettős emberelőnybe kerültek több mint másfél percre, de nem tudták ezt gólra váltani, aztán pedig megindult a montenegrói henger, zsinórban négy gólt szereztek, s elhúztak 12:6-ra. A szlovákok az átlövéseket erőltették, de egyedül csak a talpról elengedett, „fű alatti” lövésekkel tudták meglepni Barjaktarovicot a montenegrói kapuban.

Az Eb-címvédő ezzel szemben a lerohanások mellett beállóból és szélről is eredményes volt, Jovanka Radicevic a jobbszélről hat lövésből hat gólt szerzett az első félidőben.

A szlovákok honosított játekosának, Trehubovának egyáltalán nem ment a játék, az első félidőben hat lövésből egyszer sem talált be. Bízik Réka azonban első Eb-találatával megmutatta, hogy a balszélről talán sebezhető lenne Barjaktarovic.

A szünetben kereken tíz gól, 20:10 volt a különbség, a szlovákok számára azonban még így is volt tétje a mérkőzésnek – azért küzdöttek, hogy legfeljebb tíz góllal kapjanak ki, hogy a szerbek elleni, utolsó csoportmeccsen a döntetlen is elég legyen számukra a továbbjutáshoz.

A második félidő elején a montenegróiak több technikai hibát vétettek, hetest is hibáztak, így a szlovákok – a végre felébredt átlövőknek is köszönhetően – 11:24-ről feljöttek 14:24-re. A címvédő trénere, Dragan Adzic több fiatalnak is lehetőséget adott az utolsó negyedórára, Tóth Zsanett is elkapta a fonalat a szlovák kapuban, így aztán a szlovákok néhány gólt ledolgoztak a hátrányukból: tíz perccel a meccs vége előtt 25:18 volt az állás Montenegró javára.

A szlovákok a végjátékban zsinórban öt gólt lőttek, így a balkáni együttes végül csak 28:24-re nyert, ez pedig azt jelenti, hogy a szlovákoknak pénteken a szerbek ellen már egy döntetlen is elég a középdöntőbe kerüléshez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?