Mire megy a Vidi Londonban?

vidi

A Vidi a Chelsea, a nagyszombati Spartak az isztambuli Fenerbahce vendégeként lép ma este pályára a labdarúgó Európa Liga csoportkörének második fordulójában. Mindkét találkozó toronymagas esélyesének a hazai csapat számít.

Tartalékos angolok

A MOL Vidi FC újkori történelmének egyik legnagyobb összecsapása elé néz: a székesfehérvári együttes ma (21.00) a világhírű Chelsea ellenfele lesz a Stamford Bridge-en. A nyáron kinevezett Maurizio Sarri vezette londoniak az idei szezonban tétmeccsen még veretlenek. Az EL első fordulójában a Chelsea 1:0-ra nyert a PAOK Szaloniki otthonában, de az eredmény csalóka, mert legalább hat ziccert elpuskáztak a 22-szer kapura lövő vendégek. Pedig Sarri mester több kulcsemberét pihentette, David Luiz, Kovacic és Hazard el sem utazott Görögországba. Biztosra vehető, hogy a Vidi ellen is tartalékosan lépnek pályára a házigazdák.

Sarri a tegnapi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a bajnokság mellett az EL is nagyon fontos számukra, de a legfontosabb céljuk mégis az, hogy jövőre újra a Bajnokok Ligájában szerepelhessenek majd. A meccsre rátérve így fogalmazott: „Jól kell játszanunk a Vidi ellen, hogy sikeresek legyünk. Láttam a BATE elleni találkozójukat, és bár kikaptak, veszélyesen játszottak. Mentálisan és fizikálisan is sok energiánkat felemésztette a két Liverpool elleni találkozó a múlt héten, úgyhogy biztosan lesznek változások a kezdőcsapatban” – szögezte az olasz mester, akinek az irányításával tetszetős támadófocit játszik a Chelsea.

A jól értesült angol újságírók szerint a londoniak a következő összeállításban lépnek pályára: Caballero– Zappacosta, Cahill, Christensen, Emerson–Loftus-Cheek, Fábregas, Barkley–Moses, Morata, Pedro.

Az esélytelenek nyugalmával várják a meccset a Vidinél. „A Chelsea jelenleg a világ tíz legjobb csapata között van, úgyhogy remek tapasztalat lesz ez nekünk. Jó mentalitással megyünk ki a pályára, és bár nem mi leszünk az esélyesek, megpróbálunk valami szép eredményt elérni” – szögezte le Marko Nikolics, a székesfehérváriak szerb vezetőedzője a klub honlapjának.

„Nem azért megyünk, hogy turistákként minden percét élvezzük az angliai kirándulásnak. Minden tiszteletem a Chelsea-é, nehezebb riválist talán nem is kaphattunk volna – nyilatkozta Loic Nego, a Vidi francia középpályása. – Sztárok gyülekezete ide, világhírnév oda, a Stamford Bridge-en is meg kell mutatnunk, hogy erős karakterek vagyunk! Senki sem ígérte, hogy ezen a szinten könnyű lesz, nem is várjuk, hogy az legyen, a lehetőség adva van: bizonyíthatjuk, nem véletlenül jutottunk idáig.”

Botladozó törökök

Bár a fogadóirodák szerint szinte semmi esélye a nagyszombatiaknak a Fenerbahce otthonában a mai (18.55) EL-mérkőzésen – a Spartak-győzelem tízszeres nyereményt hozna –, nem feltartott kézzel fognak pályára lépni Radoslav Látal edző védencei. „Már kivívtuk a tiszteletet magunknak Európában, már nem csak edzőpartnernek tekintenek minket. A csapatok tudják, hogy nagyon nehéz átjátszani a védelmünket” – utalt remek idegenbeli mérlegükre Boris Godál csapatkapitány: négy európai selejtezőjükön veretlenek maradtak vendégként. Hazai pályán pedig bravúros, 1:0-s győzelmet arattak az EL csoportkörének első fordulójában az Anderlecht ellen.

Ellenben az isztambuli gárda győzelmi kényszerben lép pályára, két hete ugyanis 4:1-re zakóztak Zágrábban a Dinamo ellen. A Fenerbahce a Süper Ligben sem villog: hét meccséből csak kettőt tudott megnyerni Martin Škrtel csapata, amely csak a 14. helyen áll a török ligában. A szlovák középhátvéd nem játszott a hétvégi bajnokin, de a hírek szerint ma ott lehet a kezdőben.

A nagyszombatiakhoz kapcsolodó hír, hogy az UEFA fegyelmi bizottsága egy zárt kapus mérkőzésre és 60 ezer euróra büntette a Spartakot, amiért az Anderlecht elleni meccs után felhangzott a rasszista tartalmú „Szétrúgtam egy slovanistát” kezdetű szurkolói rigmus. Két éve az Austria ellen Bécsben pontosan ezért már kapott egy büntetést a nagyszombati klub, amely ezúttal bízik a fellebbezése sikerében. Így egyelőre arra kérik a drukkereket, még ne váltsák vissza a Dinamo Zagreb elleni találkozóra szóló jegyeiket. (sz. z., ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?