„Minőségi röplabdát játszanánk” – Komáromba jön az Olimpiakosz

knkomarno

Hírneves ellenfélhez színvonalas játék dukál, vallják Komáromban, ahol szerdán (19.00) röplabdaünnepre készülnek a Challenge-kupa 2. fordulójában az Olimpiakosz ellen.

A komáromiak tavaly, a klubtörténet első európai idényében is találkoztak már az akkori görög bajnokkal. 2021-ben a Bajnokok Ligája 2. fordulójában meccseltek a pireusziakkal, akik mindkét mérkőzést megnyerték: Nyitrán 3:1-re, Görögországban pedig 3:0-ra.

A Challenge-kupában viszont kevésbé szigorúak a technikai előírások, így az UJS Rieker csapata szerdán Komáromban fogadhatja neves ellenfelét.

„Amikor megismertük a sorozat sorsolását, személy szerint azt a célt tűztem ki magam elé, hogy mindenképp le kell győzni az albán KF Tiranát az 1. fordulóban, mert újra akarok játszani az Olimpiakosz ellen. Nehéz leírni, milyen érzés a világ legjobbjait felvonultató csapat ellen pályára lépni, nagyon-nagyon jó ellenük játszani” – mondta lapunknak őszinte lelkesedéssel Forró Balázs, a komáromiak játékosa.

Ott lesz például a pályán a szlovén válogatott Pajenk–Stern duó vagy a kubai–német Hidalgo, akit a görög bajnokság legjobb adogatójaként tartanak számon, nem beszélve a görög válogatott játékosokról. „Ők nagyon magas szinten röplabdáznak, így nekünk is muszáj a lehető legjobb minőséget nyújtanunk. Vasárnap ki kellett hagynom a pozsonyi VKP elleni bajnokit idegbecsípődés miatt (1:3), de szerdára mindenképp rendbe szedem magam – szögezte le Forró, hozzátéve, leginkább egy nagy kihívásnak érzi a mai találkozót. – Jó meccset szeretnénk játszani, amely megmutatja nekünk, a komáromi fiataloknak, milyen szinten is vagyunk. Maximálisan oda fogjuk tenni magunkat.”

Szintfelmérőként szolgáltak az UJS Rieker csapata számára az egy héttel ezelőtti nemzetközi meccsek is, melyek a Közép-európai Liga égisze alatt zajlottak. Az ausztriai Zwettlben lezajlott első tornán a Duna-partiak három nap alatt háromszor léptek pályára (HAOK Mladost 0:3, Ach Ljubljana 0:3, Waldviertel 0:3), elsősorban a saját nevelésű fiataloknak teret biztosítva.

A tavalyi görög ezüstérmes az idei szezonban csak három tétmeccsnél tart, a bajnokságban hibátlan az Olimpiakosz, a Challenge-kupában pedig csak most kezdi meg a szereplését. Érdekesség, hogy a pireusziak az előző idényben a komáromiak kiejtése után már nem tudtak meccset sem nyerni az európai színtéren: a BL-ből a bolgár Hebar, a CEV-kupából az orosz Kemerovo búcsúztatta őket kettős győzelemmel.

A komáromiak elleni párharc visszavágóját egy hét múlva rendezik Görögországban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?