Mini kontinensviadal Naszvadon

<p>Naszvad. Negyedszer zajlott a naszvadi birkózóklub nemzetközi erőpróbája, a Jégtörő Mátyás Kupa, melynek színvonalát leginkább az a tény minősíti, hogy a külföldi klubok vezetőinek értékelése szerint a rendezvény mini Európa-bajnoksághoz hasonlított.</p>

ÁGH ISTVÁN

A kötöttfogásban zajló nemzetközi erőpróbán Csehország, Horvátország, Magyarország, Moldávia, Lengyelország, Románia és Szlovákia huszonegy egyesületének százhatvanhét birkózója három szőnyegen küzdött a győzelemért a helybeli Vlahy Jenő Sportcsarnokban. A vendéglátók azokat a klubokat hívták meg a megmérettetésre, melyekkel baráti kapcsolatokat ápolnak. „Többen is lehettünk volna, de ukrán barátainkat, bár érvényes vízummal rendelkeztek, nem engedték ki az országból. Természetesen a dél-szlovákiai birkózótanodák is képviseltették magukat, több korosztályban és súlycsoportban is remekeltek a rangos erőpróbán” – tájékoztatta lapunkat a torna iránt megnyilvánult érdeklődésről Gaál János, a naszvadi birkózóklub elnöke és edzője.

„Védenceink nem okoztak csalódást. Olykor a szerencse is elpártolt tőlünk. Klubunk büszkesége, az immár dorogi színekben versenyző magyar válogatott, Érsek Róbert, aki rendezvényünkön az előző években naszvadi színekben lépett szőnyegre, az edzésen megsérült, kényszerpihenőre szorult. Borka Kevin a döntőben már 4:0-ra vezetett, de könyöksérülés miatt kénytelen volt feladni a meccset. Keszi Bálint sokáig emlékezetes produkcióval került a figyelem fókuszába, a fináléig jutott. A legifjabbak pedig értékes nemzetközi tapasztalatokat gyűjtöttek. Nem mellékes, hogy szervezésből újfent jelesre vizsgáztunk” – summázta a vendéglátók helytállását Gaál János.

A bősiek két elsőséget szereztek a viadalon. „A kadettok mezőnyében Rohály József megismételte tavalyi elsőségét. A moldáv bajnok elleni döntőben az ellenfél parter helyzetbe kerül, Józsi két pörgetés után kiemelte őt, és négypontos dobással fejezte be a mérkőzést. Mezej József összes ellenfelét technikai tussal verte. Teljesítményével kiérdemelte a torna legtechnikásabb birkózójának járó különdíjat” – ecsetelte védencei emlékezetes alakításait Meton Krisztián, a bősi birkózóklub elnök-főedzője.

„A Kürthy fivérek közül ezúttal Márió volt a legeredményesebb. Hozzá hasonlóan Lakatos Luciánó is győztesként került a verseny krónikájába” – ecsetelte a gútaiak sikereit klubelnökük Gőgh Mihály.

A monstre tornán egyébként egy-egy marcelházai (Marczinkó Nikolas) és madari (Kovács Nikolas) versenyző is a győztesek közé került, de dunaszerdahelyi, komáromi és somorjai versenyzőnek is jutott érem.

Torna tények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?