Mindenki tiszta lappal kezdett Ragusánál

<p>Nyolcadik éve vízilabdázik, szombaton először kapott lehetőséget a szlovák női vízilabda-válogatottban. Közel tizenöt percet töltött a zsolnai medencében a magyarok elleni Eb-selejtezőn. Szapu Éva pozsonyi gimnazista korábban 2008-ban és 2009-ben már játszott a címeres mezben, mégpedig a juniorok között.</p>

„Januártól új időszámítás kezdődött a női válogatottnál. Leigazolták szövetségi kapitánynak az olasz Cinzia Ragusát, aki kijelentette: nála mindenki tiszta lappal kezd – részletezi a megváltozott helyzetet a pozsonyi Slávia UK 19 éves pólósa. – Korábban a válogatott edzője javarészt csak a klubjátékosait hívta meg a válogatottba, Ragusa előbb bő keretet hirdetett, majd abból került ki a 13, mérkőzésre nevezett vízilabdázó. Én is köztük voltam.”

Roppant nehéz ellenféllel találkozott az újonnan összeállított szlovák válogatott. A magyar női csapat a világ hangadói közé tartozik, s ennek megfelelő eredmény, 33:5-ös vendéggyőzelem született az Eb-selejtezőn. „Előre tudtuk, hogy kikapunk – tér vissza a vesztes medencei ütközetre a pozsonypüspöki tini. – Próbáltunk minél jobb eredményt elérni, de kiütközött, hogy fizikailag gyengébbek vagyunk, gyakran elúsztak mellettünk, és sorra kaptuk a gólokat. Mindenesetre jó iskola volt számunkra ez a mérkőzés. Saját hibáinkból tanulhatunk a jövőben, s a megszerzett tapasztalatokat a selejtezősorozatban az elviselhetőbb ellenfeleknek tűnő németek és franciák ellen már kamatoztathatjuk. Ismerem a magyar pólót is, így mindkét oldalról belelátok: Magyarországon minden tekintetben teljesen más szinten van a sportág. Már az elárul valamit az erőviszonyokról, hogy ellenfelünk vezéralakjai nélkül érkezett, és könnyedén nyert, a mi sorainkban pedig mindössze egyetlen légiós játszott, a többiek diákok, munka mellett pólóznak.”

Évi főleg szélen és centerben játszik. Nem volt a kezdőcsapatban, de többször is beküldte a vízbe Cinzia Ragusa. „Tíz-tizenöt percre biztosan lehetőséget kaptam. Öt gólunkból ugyan egyet sem én szereztem, de volt egy gólpasszom és egy alkalommal emberelőnyhöz juttattam a csapatot, s abból gól is született – sorolja legnagyobb zsolnai érdemeit a Duna utcai gimnázium negyedikese, aki nyolcadik éve vízilabdázik. – Ikertestvéremmel kiskorunktól kezdve úszni jártunk, de már meguntuk a monoton faltól falig tempózást. Akkor anyu valahol megtalálta, hogy pólósokat keresnek. Elmentünk az edzésre, nekem megtetszett, és ott maradtam. Húgom az első gyakorlás után feladta, ő mással foglalkozik. Azért is vonzó számomra a vízilabda, mert igazi csapatjáték, amelyben nagy szerepe van az összetartásnak, s mindenki mindenkiért harcol a medencében.”

A csinos lány idén érettségizik, utána Budapestre készül egyetemre, ott megpróbálna közben pólózni is. Ő lesz a szlovák válogatott második légiósa?

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?