Mindenki nyerni akar

Talán az új szabályok is közrejátszhattak abban, hogy a Forma–1 szezonnyitóján a Ferrari nem tudott dobogós helyet elcsípni, így a helyezéseken a két McLaren-pilóta, Räikkönnen és Coulthard, valamint Montoya (Williams) osztozott.

Räikkönen vezető helyen az idei első vb-futamon, a melbourne-i pályán Reuters-felvéteA korábbi hírekkel ellentétben a Ferrari még Malajziában is csak a tavalyi autóval indul, mivel az új gép tesztelései még nem fejeződtek be. Nem pihent a többi csapat sem. A Williams Jerezben tesztelt, mégpedig gumikat. A spanyol pályát folyamatosan locsolták a nap folyamán, így teremtve meg egy esős verseny körülményeit. A csapatok egybehangzó véleménye szerint, elég nagy az esély arra, hogy a hétvégi nagydíjon esőre lehessen számítani. „A Michelinnel közösen a gumik tesztelésére helyeztük a hangsúlyt a soron következő két nagydíjra” – mondta Tim Newton a csapat menedzsere. Szintén itt tesztelt a Toyota is, bár ők már a Brazil Nagydíjra is próbáltak helyes autó-beállításokat találni.

A csapatok nagy része már megérkezett a 2003-as szezon második futamának helyszínére, Malajziába. A Sauber pilótái (fő szponzorának, a Petronasnak ez a hazai pályája) már múlt hét csütörtök óta itt gyakorolnak. Remélik, hogy a szabálymódosítások által felboruló rajtsorrend segítségükre lesz abban, hogy valamelyik versenyzőjüknek, Heidfeldnek vagy Frentzenek sikerül megnyernie a futamot. „Az első verseny izgalmasan alakult. A csapatok Szepangba még jobban felkészített autókkal jönnek, hogy fokozottabban ki tudják használni a szabálymódosítások nyújtotta lehetőségeket. Most már a kis csapatoknak is van esélyük, a mi célunk is a győzelem” – mondta Ahmad Mustafa menedzser. Szintén a dobogó teteje a cél a Renault pilótáinál. Két versenyzőjük, Trulli és Alonzo az Ausztrál Nagydíjon meggyőző teljesítményt nyújtva az ötödik, és a hetedik helyen ért célba. „Úgy gondolom, esélyesek vagyunk a győzelemre. Ha a lóerők terén is fel tudjuk venni a versenyt a három topcsapattal, akkor mindenképpen van esélyünk. Fejlődésünk töretlen, így ha a motort is sikerül kellően fejleszteni, teljes mértékben versenyképesek leszünk.” – nyilatkozta Mike Gascoyne, technikai igazgató. Az ötszörös Forma–1-es világbajnok Michael Schumacher úgy véli, Szepangban ismét a Ferrarikról szól majd az autós gyorsasági világbajnokság. A német pilóta szerint a régi autó versenyképes, s nagyon fontos lesz, hogy a jármű tökéletes ismerete mellett a pilóták hogyan alkalmazkodnak majd az extrém időjárási körülményekhez. „Meglehetősen jó esélyünk van a győzelemre. Eddig is elég jó rekorddal rendelkezünk ott, azon leszünk, hogy tovább növeljük fölényünket a szepangi pályán. Melbourne-ből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Az egy olyan viadal volt, amelyen kiszámíthatatlan események egész sorozata hátráltatott bennünket, gondolok itt főleg az esőre és a „safety car” bejövetelére. Azaz a kisiklás nem jelenti azt, hogy a csapat ne lenne versenyképes. Azok vagyunk. Tény, az új autónk még nem készült el, de jobb is, hiszen az extrém körülmények miatt nem árt, ha a járművet tökéletesen ismerjük” – nyilatkozta a német világbajnok.

A közép-európai idő szerint reggel hét órakor induló verseny hossza 305 kilométer, ami az 55 kört jelent a pilóták számára. Az 5,4 kilométer hosszú pálya több hosszú egyenessel is rendelkezik, ezért ezt a pályát az erősebb motorral rendelkező csapatok kedvelik. (internet, sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?