Milliós pénzbüntetések az FTC-Újpest rangadó után

Budapest |

<p>A Ferencvárost kétmillió, az Újpestet egymillió forintra büntette meg kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a két csapat vasárnapi rangadóján történt kihágások miatt.</p>

 

Az MLSZ honlapja szerint a bizottság az FTC-t mint visszaesőt súlyos rendezési hiányosságok, illetve a "hazai szurkolók által pirotechnikai eszközök bevitele, használata és bedobálása, sértő, rasszista tartalmú transzparensek bevitele, kihelyezése, továbbá különböző rendzavarásai" miatt büntette meg kétmillió forintra. Emellett kötelezte a klubot, hogy következő hazai bajnoki találkozóját zárt kapuk mögött játssza le, igaz, ez utóbbi ítélet végrehajtását június 30-ig felfüggesztette.    Az ugyancsak visszaeső újpesti egyesületet szintén drukkerei miatt büntette az fb. Indoklása szerint a szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak a stadionban, dobáltak a pályára, illetve rasszista megnyilvánulásokat tettek, más különböző rendbontások mellett.    A végül 2-1-es hazai sikert hozó találkozót kölcsönös "üzengetés", sértegetés és petárdadobálás előzte meg. A második játékrész megkezdése csúszott a szurkolók pályát körülölelő görögtüzes koreográfiája miatt, az újpesti fanatikusok pedig szektorukban egy nagyobb tüzet gyújtottak, melyet feltépett székekkel "tápláltak".    A hazaiaktól Julian Jennert, a vendégektől pedig Kabát Pétert dobálták meg szögletrúgás közben. Solymosi Péter játékvezető először az utóbbi esetet követően, a 81. percben mondatta be a hangosbemondóba, hogy ha folytatódik a rendbontás, lefújja az összecsapást.    A fegyelmi bizottság a hétvégi fordulóban piros lapot kapott Fejes Andrást (Siófok) két, míg Lázár Pált és Horváth Adriánt (mindkettő Pécs) 1-1 bajnoki meccsre tiltotta el.    Az Egri FC-Videoton mérkőzésen történt rendezési hiányosság, illetve a hazai és a vendég szurkolók részéről történt rasszista megnyilvánulások miatt az Egert 70, a Fehérvárt pedig 50 ezer forint megfizetésére kötelezte. Ugyancsak 50 ezret kell fizetnie a Győrnek is "nemzetközi barátságos mérkőzés lejátszásával kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért". 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?