Milliomosok versengése

Pozsony. Szlovákia sportja roppant sikeres év végéhez közeledik, az önállósodás óta, de még korábban sem volt annyi világra szóló eredménye, mint 2002-ben. Ez visszatükröződik az Év sportolója újságírói ankét szavazatain is.

Pozsony. Szlovákia sportja roppant sikeres év végéhez közeledik, az önállósodás óta, de még korábban sem volt annyi világra szóló eredménye, mint 2002-ben. Ez visszatükröződik az Év sportolója újságírói ankét szavazatain is. Nyolcvan beérkezett vélemény után olyan helyzet alakult ki, hogy a tíz legjobb egyéni versenyzőből már nyolc neve (Peter Bondra, Daniela Hantuchová, Peter és Pavol Hochschorner, Janette Husárová, Michal Martikán, Martina Moravcová, Žigmund Pálffy és Mitoslav Šatan) ismert, mert behozhatatlan előnyt szereztek üldözőikkel szemben. Közülük négyen-öten a sportból lettek milliomosok. A fennmaradt két helyért is világbajnokok versengenek. A csapatsportágak három legjobbja (jégkorong-válogatott, a Riszdorfer Richárd és Mihály, Vlček Erik és Juraj Bača összetételű síkvízi kajak négyes és női teniszválogatott) is egyértelműen kimagaslik a többi együttes előtt. A holnap záró ankét végeredményét ünnepélyes keretek között a pozsonyi Auparkban december 19-én 16 órakor zártkörű találkozón hirdetik ki, s a gálaműsorról készült felvételt aznap 20 órakor sugározza az STV1. Fellép a Gladiátor, Iveta Bartošová, Misha és Peter Pačút.

Idén sorrendben tizedszer választják meg Szlovákia tíz legjobb egyéni sportolóját és három legjobb csapatát. Korábban Martina Moravcová ötször, Michal Martikán kétszer, Milan Dvorščík és Jozef Gönci egyszer-egyszer végzett az élen. A csapatok rangsorában a jégkorong-válogatott háromszor, a női kosárlabda-válogatott és a Ružomberok női kosárlabdacsapata kétszer-kétszer, a női sílövő-válogatott, valamint a Riszdorfer Richárd és Mihály, Vlček Erik, Juraj Bača összetételű komáromi kajaknégyes egyszer-egyszer lett első. Akárcsak tavaly, idén ismét a nyilvánosság is szavazhat a legközkedveltebb sportolóra. Az érdeklődők a www.športovec.sk e-mail-címen, valamint a Šport napilap és TV komplet hasábjain közölt szelvény beküldésével kapcsolódhatnak be az ankétba. A győztest különdíjjal jutalmazzák. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?