Milan Jančuška lett az érsekújvári hokisok edzője

Hároméves időszakban gondolkodik az érsekújvári Tipsport ligás jégkorongklub vezetése, amely alatt az új vezetőedzőnek, Milan Jančuškának egy stabil csapatot kell kialakítania.Az érsekújvári jégkorongcsapat két éve jutott fel az élvonalba, s ez alatt összesen hat szakember irányította a gárdát vezet

Hároméves időszakban gondolkodik az érsekújvári Tipsport ligás jégkorongklub vezetése, amely alatt az új vezetőedzőnek, Milan Jančuškának egy stabil csapatot kell kialakítania.

Az érsekújvári jégkorongcsapat két éve jutott fel az élvonalba, s ez alatt összesen hat szakember irányította a gárdát vezetőedzőként. Ennek fényében František Sucharda klubelnök meglepő bejelentéssel szolgált a tegnapi sajtótájékoztatón: a tapasztalt Milan Jančuškával hároméves együttműködésben egyeztek meg. „Mostanra kimerítettük az edzői kvótát – nevetett Sucharda. – A korábbi időszak váltásait az adott helyzet kényszerítette ki. Míg a múltban a sportmenedzserünk intézte az edzőkérdést, addig most több jelölttel is elbeszélgettem, és Jančuška úrral értettük meg egymást a leginkább. Hosszú távon gondolkodunk, hogy stressz nélkül dolgozhasson, megmutatkozhasson a szakértelme. Ha kimondottan nem kapunk hajba, akkor ki fogja tölteni a három évet Érsekújvárban.”

Az 58 éves, kassai származású Jančuška legutóbb épp szülővárosában edzősködött (januárban menesztették), az elmúlt években pedig egyebek mellett megfordult Poprádon, Zsolnán és Liptószentmiklóson is. „Nagyon örülök, hogy Érsekújvárban dolgozhatok. Hosszú út áll előttünk, de szeretem az ilyen kihívásokat. Remélem, az elnök úr türelmes lesz – sütött el egy poént Jančuška is. – Az első közös évünkben új csapatot akarunk kialakítani, ami nem mindig zökkenőmentes folyamat. Aztán lépésről lépésre szeretnénk fölfelé haladni, hogy a végén már érmekért is küzdhessünk.”

„Mi mindig csak a playoffba jutást tűztük ki célul, nem láttuk magunkat olyan magasan, mint a kívülállók. Még mindig új klubnak számítunk, amely átszáguldott a II. és az I. ligán, még mindig csak ismerkedünk a Tipsport Ligával. Más kluboknak egy évtizedig is eltartott, mire komolyabb eredményeket tudtak felmutatni – magyarázta Sucharda, azzal, hogy azért így is lesznek elvárások a gárdával szemben. – Nagyon jó lenne, ha a nyitraiakat megvernénk egy-egy derbin, még ha ők talán nem is annyira érzékelik rangadóként a meccseinket. És ha a miskolciak is csatlakoznak a bajnoksághoz, remélem, tőlünk pont nélkül fognak hazamenni, amiért az utolsó MOL ligás évünkben nem viselkedtek velünk szemben korrekt módon.”

Az érsekújváriak az új szezonban jóval kevesebb légióssal számolnak, elsősorban szlovák és cseh hokisokra akarnak építeni. Bár konkrét neveket egyelőre nem mondtak sem a klubban maradó hokisokról, sem az újonnan érkezőkről, valószínűsíthető néhány kassai játékos leigazolása. A csapat – az eddigiektől eltérően – már nyáron részt vesz egy közös magaslati edzőtáborozáson.

Sucharda azt is elárulta, hogy a B csapat a jövőben Léván, az ottani klub neve alatt fog szerepelni az I. ligában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?