Mikóczy eladná Opium Bulletet

<p>Katari vevő érdeklődik Opium Bullet iránt, s Mikóczy Zoltán dunaszerdahelyi vállalkozó kész is arra, hogy kedvező ajánlat esetén eladja kétéves, 250 000 euróért vett versenylovát.</p>

„Kaptam egy jó ajánlatot Katarból, de a potenciális vevőnek nem elég, hogy a ló futott már Budapesten és Pozsonyban, szeretné nagy európai versenyben is látni. Éppen ezért neveztük Opium Bulletet a november 5-i, Párizs melletti Critérium du Maisons-Laffitte versenyre. Ez gyakorlatilag a kétéves lovak legrangosabb európai sprintversenye, 190 000 euró összdíjazású, 1200 méteres Group II-es viadal. Ez a verseny előnyösebbnek tűnik, mint a szerencsétlen pozsonyi, mert egyenes a pálya, és csak 1200 méter. Addig is folynak a tárgyalások a katari tulajdonossal, s természetesen mindent megteszünk azért, hogy Opium Bullet Franciaországban is helytálljon” – mondta lapunknak Mikóczy Zoltán. Opium Bullet a csodalónak nevezett Overdose féltestvére, első versenyén igazolta is a nagy elvárásokat, mivel Budapesten győzött, Pozsonyban azonban meglepetésre csak harmadik lett.  „Tanulva Overdose esetéből hajlandó lennék eladni a lovat. Ha a kínált ár megfelel az elképzeléseimnek, akkor bár fájni fog a szívem, muszáj lesz rábólintani. Nem szeretnék még egyszer úgy járni, mint Overdose-zal, hogy nem adtam el, amikor ajánlatot tettek érte. Igaz, a mostani ajánlat nem olyan magas, mint Overdose esetében, de hát Overdose-hoz hasonló kaliberű ló nem születik minden nap” – magyarázta Mikóczy. A dunaszerdahelyi üzletember tájainkon példátlanul magas áron, 250 000 euróért vette Opium Bulletet. „Kérdés, mi a drága. Való igaz, hogy Közép- és Kelet-Európában még nem adtak ennyit versenylóért, de a mostani árveréseken egy katari sejk 5 millió guinea-ért, tehát majdnem 6,5 millió euróért vett egy olyan egyéves csikót, amely még soha életében nem futott. A lóversenyzés piaca hasonló, mint a futballé, annak megfelelően alakul az ár, hogy ki milyen ligában játszik. Opium Bullettel kapcsolatban árat még nem mondhatok, de annyit elárulhatok, hogy többszöröse a vételárnak. Ha erre nemet mondanék, én lennék a világ legrosszabb üzletembere” – jelentette ki a dunaszerdahelyi vállalkozó. Opium Bullet árát még a franciaországi verseny is befolyásolhatja. „Elképzelhető, hogy addigra már megállapodunk, de lehet, hogy megvárjuk a versenyt. Ebben megint van kockázat, mert ha nagyon jól fut, akkor még magasabb lesz az ára, ha viszont rosszul, akkor lemegy – mondta Mikóczy, azt azonban nehezen tudja elképzelni, hogy Opium Bullet esetleges ragyogó szereplésének hatására mégis ragaszkodna a lovához. – Elméletileg előfordulhat, de a mostani szerencsétlen gazdasági helyzetben ez nem valószínű. Overdose példáján megtanultam, hogy a lovat eladni, a lányt férjhez adni akkor kell, amikor kérik.” 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?