Miklós Edit óriásit bukott, véget ért az idénye

Miklós Edit hatalmasat bukott a női alpesi sízők Világkupa-sorozatába tartozó altenmarkt-zauchensee-i lesiklóverseny edzésén, súlyos sérülése miatt véget ért az idénye.Altenmarkt-Zauchensee.

Miklós Edit hatalmasat bukott a női alpesi sízők Világkupa-sorozatába tartozó altenmarkt-zauchensee-i lesiklóverseny edzésén, súlyos sérülése miatt véget ért az idénye.

Altenmarkt-Zauchensee. A csíkszeredai születésű magyar sízőnek egy jobb kanyarban szétcsúsztak a lábai, majd nagyot esett, egyik léce ráadásul nem csatolódott le. A térde az esés közben természetellenesen kicsavarodott…

A 28 éves Miklós Editet mentőhelikopterrel vitték le a célba, sokkos állapotban volt. Később egy másik helikopterrel a pangaui kórházba szállították, ahol az orvosok tették helyre a kicsavarodott jobb térdét.

Az olimpiai hetedik helyezett versenyző térdében az MRI-vizsgálat keresztszalag-szakadást állapított meg. Emellett egy csontdarab letört a térdében, továbbá porcsérülést is szenvedett. Ez azt jelenti, hogy véget ért számára az idény. Miklósnak a bal térde is megsérült, de az kevésbé súlyosan. Egy Innsbruck mellett fekvő magánklinikára szállították, ahol az az orvos dolgozik, aki korábban is operálta már a térdét, itt határoznak további kezeléséről.

A síző a Facebookra már posztolt egy képet, amelyen a kórházi ágyon fekszik. „Megvagyok, majd még jelentkezem!” – írta rajongóinak.

Miklós Edit sérülése azért is fájdalmas a magyar sísportnak, mert februárban éppen az erdélyi származású versenyző kedvenc helyszínén, a svájci Sankt-Moritzban rendezik a világbajnokságot, ahol a magyar síző éremesélyesként állhatott volna rajthoz. A prognózis szerint hat hónap kihagyás vár a versenyzőre, így a következő szezonra már rendben lehet.

Miklós Edit három verseny után ötödik helyen állt a leggyorsabb szakág Vk-pontversenyében. Az elmúlt napok erős havazásai miatt csütörtökön, pénteken és szombaton is törölni kellett a programot. Tegnap eredetileg szuperóriás-műlesiklásból és műlesiklásból álló szuperkombinációt rendeztek volna, de a szervezők döntése értelmében mégis a lesiklás került műsorra. A délelőtti tréningen egyébként Miklós Edit mellett az olasz Nadia Fanchini is bukott, neki a csuklója tört el.

A versenyt óriási meglepetésre a hazai Christine Scheyer nyerte, a 22 éves osztrák síző először állhatott dobogóra, eddigi legjobbja egy kilencedik hely volt. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?