Mikler: "A horvátok félidőnként szoktak ennyi gólt lőni"

<p>A magyar férfi kézilabda-válogatott 20:18-ra legyőzte az olimpiai bronzérmes Horvátországot Veszprémben, így három forduló után százszázalékos mérleggel áll Eb-selejtezőcsoportja élén.</p>

 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"105300","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]] A „védelmek összecsapásán” az utóbbi világversenyeken rendre bronzérmes horvát csapat felett aratott sikerrel a magyarok óriási lépést tettek a 2014-es dániai Európa-bajnoki részvétel felé. A magyarok ezt megelőzően legutóbb 2008. november 2-án győzték le riválisukat – szintén Veszprémben Eb-selejtezőn –, azóta nyolc találkozón át nyeretlenek maradtak ellenük, köztük a londoni olimpia bronzmeccsén. „Óriási taktikai csatában nyertünk, a védekezésünk remek volt, Mikler pedig bravúrosan védett. A célunkat elértük, ott vagyunk az Európa-bajnokságon, és ezt főleg remek csapatszellemünknek köszönhetjük” – nyilatkozta Mocsai Lajos, a magyarok szövetségi kapitánya. A horvát válogatottat irányító Slavko Goluza szerint kissé durva volt a magyar csapat, bár nem erre fogta a vereséget. „Erős ellenfélre számítottunk, de nem ennyire gorombára. A vereségünk oka, hogy nem a megbeszélt taktika szerint játszottunk, a védekezésünk a szünet után gyakran gyenge volt” – értékelte röviden a mérkőzést szakember, aki korábban a veszprémieket is vezette. A meccs egyik főhőse Nagy Kornél volt, aki csereként beállva ötször volt eredményes, így a horvátok hiába kapcsolták ki a játékból Nagy Lászlót (0 gól), nem sikerült pontot szerezniük. Az utolsó gólt parádés kínai figurából szerezte meg Nagy Kornél. „Az utolsó gól előtt Mocsai Tamással összenéztünk, és szerencsére lehetőségünk is adódott egy légpasszra. A mérkőzésnek azonban nem ez volt a legfontosabb eleme, hanem az, hogy talán a horvátoknál kicsivel kevesebbet hibáztunk, így sikerült győznünk” – nyilatkozta a magyar irányító. A találkozó másik kulcsembere a kapus Mikler Roland volt. „Világszám, hogy ezt a horvát válogatottat 18 gólon tudtuk tartani, hiszen ők félidőnként szoktak ennyi gólt lőni. Támadásban és védekezésben is fantasztikusan játszottunk. Ha ezt a teljesítményt Horvátországban is meg tudjuk ismételni, akkor bármi elképzelhető” – nyilatkozta a kapus. A magyarok győzelmükkel gyakorlatilag már Eb-résztvevők, bár matematikailag még nem biztos a továbbjutásuk. (MTI, nso)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?