Micsoda mámor: a DAC óriási izgalmak közepette, tíz emberrel legyőzte a Slovant

dac

Először kapott ki a bajnokságban a pozsonyi Slovan: a DAC Vida Kristopher góljával bravúrosan legyőzte a már bajnok égszínkékeket a labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának 6. fordulójában. A DAC fél óráig emberhátrányban játszott, fővárosiak tizenegyest is rúghattak, de Jedlička hárított.

A mérkőzés előtt köszöntötték a csapatkapitány Tomáš Hukot, akinek ez volt a 100. bajnokija DAC-színekben.

A hazai drukkerek a hagyományokhoz híven elénekelték a meccs előtt a Nélküledet, a Slovan-drukkerek pedig azonnal rákezdtek a magyarellenes rigmusokra.

A már bajnok Slovan előtt adódott az első helyzet, Sporar lőtt kapufát a 7. percben. A DAC részéről előbb Divkovic próbálkozott, majd Davis ívelt egy szabadrúgást Greif kezébe.

A 14. percben egy gyors Slovan-kontra végén Huk mentett. A DAC védelmének a bal oldalán Davis a pálya sarkában egyfolytában csúszkált, többször kijátszották. Csavrics lapos passza után Moha állt közel a gólszerzéshez, de a labda centikkel elkerülte a kaput.

Mindkét oldalon voltak támadások, de komolyabb gólveszély nélkül. Az első félidő ráadásában Koné az ellenfél térfelén labdát vesztett, megindult belőle a Slovan, Moha már Jedličkát is átemelte, de a labda a kapu mellé ment.

A szünetben Hyballa lecserélte a túlpörgött Kalmárt és a lassúnak tűnő Davist, helyettük Davis és Šatka állt be.

A második félidőt nagyon aktívan kezdte a DAC, az 55. percben pedig erőfeszítéseiket siker koronázta – Vida Máté jobb oldali beadása után Divkovic sarokkal tette tovább a labdát, Vida Kristopher érkezett – 1:0.

Négy perccel később jött a dráma, Koné a tizenhatoson belül lerántotta ellenfelét, a bíró kiállította és tizenegyest ítélt, Sporar tizenegyesét azonban Jedlička kivédte!

A másik oldalon Bajric szabálytalankodott Vida Kristopherrel szemben, a hazai drukkerek ezért is pirosat követeltek, de csak a sárga villant. Ronan szabadrúgása pedig elkerülte Greif kapuját.

Galéria
Érdekes

DAC – Slovan 1:0 (0:0)

Góllövők: Vida K. (55.).

Sárga lap: Kalmár, Jedlička, Divkovic, ill. Rabiu, Bajric, Nono.

Piros lap: Koné (59., DAC).

Játékvezető: Ziemba, 11 820 néző.

DAC: Jedlička – Koštrna, Huk, Koné, Davis (46. Šatka) – Ronan, Vida M., Kalmár (46. Herc) – Čmelík (82. Bednár), Divkovic, Vida K.

SLOVAN: Greif – Apau, Guzmics, Bajric, Szuhockij (80. Nono) – Ljubicic – Csavrics, Drazsics, Rabiu (67. Rafael), Moha – Sporar.

Elképesztően felpörgött a meccs, a DAC-játékosok csúsztak-másztak, egy bátor hazai kontra végén Herc kapkodta el a helyzetet. Čmelík helyenként már fáradt, de egy az egy elleni párharcokban azért megmutatta a tudását. Divkovic egy távoli lövéssel próbálkozott, de Greif lehúzta a labdát.

Egyre idegesebb lett a hangulat, Ljubicic kezezését a bíró szó nélkül hagyta, Hyballa őrjöngött a pálya szélén, ő kapott figyelmeztetést.

Az utolsó nyolc percre a teljesen kifáradt Čmelík helyett Bednár állt be. A DAC állta a sarat tíz emberrel is, bár az utolsó percekig volt min izgulni.

A végén viszont a sárga-kékek örülhettek, mámorosan tombolt a MOL Aréna.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?