Michalík fejes gólja döntött

<p>Dunaszerdahely. A DAC 1:0-ra legyőzte az újonc Podbrezovát a labdarúgó Fortuna Liga 21. fordulójában. Nehezen született meg a siker, mert a három pontot érő találat csak a 89. percben esett, amikor Brašeň szöglete után a csapatkapitány Michalík közelről fejelt a hálóba.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

A mérkőzés előtt a hazai drukkerek a Podbrezovára kölcsönadott Penksa kapust éltették, aki a két klub megegyezése szerint szombaton nem léphetett pályára.

A vendégek kezdtek jobban, Nworah beadása után a tapasztalt Vaščák öt méterről fölé fejelt. Az első félidőben nagyon körülményesen, görcsösen és sok hibával játszott a DAC, a szünetig nem is akadt komoly helyzete, sőt, a félidőben a kaput eltaláló lövések száma 3:0 volt a vendégcsapat javára.

Elsősorban a középpályán akadozott a dunaszerdahelyi gépezet, senki sem villogott, de Darijo Kristónak szinte nem is volt pontos átadása. Nem csoda, hogy a félidőben lecserélte őt Tomislav Maric vezetőedző. A félidő közepén Škutka kiugratta Nworahot, aki egyedül tört kapura, ám Polaček bravúrosan hárított. Az első félóra végén Greško pontos ívelése után Škutka közelről a kapufát találta el, majd Minčič fejesét védte Polaček. A túloldalon csak Szarka és Sesar lehetősége említhető, az utóbbi 15 méteres lövését szögletre blokkolták a védők.

Dicséretet érdemelnek a szurkolók, akik a gyenge játék ellenére végig űzték-hajtották kedvenceiket.

A szünetben Nagy Krisztián Németh Krisztiánnal, a DAC sportigazgatójával beszélgetett, aki nem kertelt: „Nem egyszerű ilyen első félidő után valamit is mondanom. Nagyon görcsösen és rendkívül pontatlanul játszunk. Mindenképpen változtatnunk kell, különben bajok lesznek.”

A fordulást követően nagyobb sebességre kapcsolt a DAC, de továbbra sem voltak kidolgozott akciók, jobbára csak ívelésekkel próbálkoztak. A csereként beállt Sarr lövése centikkel szállt a kapu mellé, majd Štepanovský próbálkozása tévesztett célt. Az 51. percben Ljubicic 25 méteres lövését könnyen védte Hanák, amit csak azért jegyeztünk fel, mert ez volt a DAC első kaput eltaláló lövése… Egyébként Hanákot nem a dunaszerdahelyiek, hanem védőtársa, Kupčík tette leginkább próbára, a vendégek kapusa csak üggyel-bajjal hárította a pattogó hazaadást.

„Gólt kéne rúgni” – skandálták a drukkerek, akik az első tavaszi bajnokihoz hasonlóan Sablert követelték a pályára. Maric edző viszont nem hallgatott rájuk, előbb Brašeňnek, majd a hajrában Ľuptáknak szavazott bizalmat.

A mérkőzés végén beszorultak a vasgyáriak, előbb Michalík, majd kétszer Szarka veszélyeztetett. Amikor már úgy tűnt, hogy gól nélkül zárul az összecsapás, Brašeň szöglete után Michalík öt méterről a bal sarokba fejelt – 1:0. Óriási volt az öröm a pályán és a lelátón egyaránt. Röviddel a lefújás előtt Vaščák majdnem lehűtötte a kedélyeket, de négy méterről teljesen üresen állva gyatrán Polaček kezébe bólintott.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk, az csak hab a tortán, hogy a gólommal nyertünk. A szünetig gyengén fociztunk, de aztán feljavultunk. A legjobbkor jött a találat, a vendégeknek már nem maradt idejük az egyenlítésre – mondta lapunknak a meccs hőse, a DAC újdonsült csapatkapitánya, Ľubomír Michalík, aki nyolc év után talált a kapuba szlovák élvonalbeli bajnokin. – Szurkolóink ismét fantasztikusak voltak, valóban tizenkettedik játékosként segítettek bennünket. Öröm ilyen drukkerek előtt focizni. Úgy terveztük, hogy a két hazai meccs után hat pontunk lesz, de be kell érnünk néggyel. Bízom benne, hogy ez a siker önbizalmat ad a csapatnak, és Pozsonyból, valamint Trencsénből sem jövünk haza üres kézzel.”

„Az első félidőben rengeteg hibát vétettünk, és rendkívül idegesen futballoztunk. Bevallom, szerencsénk is volt, és Polaček kapus is néhányszor kitett magáért. A második félidőben a csapat megmutatta az erejét, és azt, hogy nyerni akar, több helyzetet kihagytunk, de aztán röviddel a lefújás előtt betaláltunk”– foglalta össze a találkozót Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője, aki első győzelmét könyvelhette el a sárga-kékekkel.

Podbrezovái kollégája, Branislav Benko érthetően csalódott volt: „A szünetig eldönthettük volna a meccs sorsát, a kapufán kívül két óriási helyzetet is elpuskáztunk. Ha ilyen lehetőségeket kihagyunk, akkor nincs esélyünk a győzelemre.”

Négy nyeretlen bajnoki találkozó után győztek a sárga-kékek, akik csak a három ponttal lehetnek elégedettek, mert a játékon még akad bőven javítanivaló.

Vasárnap (19.00) a címvédő Slovan otthonában lép pályára a DAC.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?