Meszlényi lesz a peredi megváltó?

Diószeg. Ismét a perediek kispadján tűnt fel egykori sikerkovácsuk, Meszlényi Tibor, akitől három hete vált meg a dunaszerdahelyi DAC. Jelenléte, tanácsai olyannyira felrázták a kiesőjelölt peredieket, hogy idénybeli első vendéggyőzelmüket (3:2) aratták a diószegiek otthonában

A perediek bombameglepetésre pontokat zsákmányoltak a diószegiek otthonábanIveta Nagyová felvételeA kezdőrúgás előtt kellemes kötelességnek tett eleget a hangosbemondó és a hazai menedzser, Dušan Heriban. Május 23-án ugyanis harmincadik születésnapját ünnepelte a diószegi futball ikerpárja: a házi gólkirály, Nagy Gábor és a csapatkapitány, Nagy Ľubomír. Az ünnepelteket a zöld gyepen, vastaps kíséretében köszöntötték. A nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának peredi kiesőjelöltje azonban „szemtelen ün?nep?rontónak” bizonyult. A találkozó elején ugyan még Nagy Gábor (1. perc) és Sabatovič (7.) fejjel veszélyeztetett, de a bokasérüléséből visszatért peredi Bende lövése leforrázta a hazaiakat. Húsz méterről megeresztett lökete nyílegyenesen repült Maglocký kesztyűi között a hálóba. Elképesztő potyagól! A bakizó hazai hálóőr saját maga sem értette mi történt, perceken keresztül csak csóválta a fejét. Csapattársai azonban mindent megtettek az egyenlítésért – mindhiába. Petrušek azonban extázisban védett, bár Józsa, Kovařík és Šimek lövése is középre tartott. A 45. percben ráadásul kétgólosra hízott a vendégek előnye: zűrzavar támadt a Slavoj védelemben, amit Áč egy parádés tekeréssel büntetett. A hazai drukkerek nem bírták nézni kedvenceik lélektelen játékát, bekiabálásaikkal olyannyi?ra magukra haragították Nagy Ľubo csapatkapitányt, hogy a partjelző lélekjelenléte is kellett a hátvéd megfékezéséhez... A peredi szurkolók bezzeg vastapssal jutalmazták csapatuk félidei teljesítményét.

Fordulás után, az 57. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak (Szarka második sárgája után mehetett zuhanyozni). És láss csodát, tíz emberrel is a perediek voltak eredményesek! Egy újabb védelmi megingást Áč használt ki, méghozzá éles szögből, szenzációsan. A hajrában azonban megrázta magát a Slavoj: Šimek és a szülinapos Nagy Gábor jóvoltából kétszer is betaláltak, ráadásul a hosszabbításban is eredményesek voltak, de Petrušek veszélyeztetése miatt jogosan érvénytelenítették a találatot. Érdekesnek találtuk, hogy a párharc során, a hazaiakat 11-szer (!) állították meg a játékvezetők lesen (a vendégeket viszont a kilencven perc alatt egyszer sem).

A lefújást követően a hölgyek kedvenc téli prémes kabátjáról vitatkozott a két szurkolótábor, a perediek azonban Meszlényi erényeit emelték ki. „Kár ezért a meccsért. Îgy még a malacpecsenye sem fog ízleni” – hallottuk a csalódott ikerpár egyik tagjától, az idei szezonban már húszgólos Nagy Gábortól. „Én csak tanácsadóként segítem a peredieket. Az edző továbbra is Udvaros Péter. Tessék őt kérdezni” – hárította el az érdeklődést a vendégek szakmai stábját erősítő Meszlényi Tibor. Edző, vagy sem – teljesen mindegy. Már csak kabalának is tökéletes.

SLÁDKOVIČOVO–TEŠEDÍKOVO 2:3 (0:2). Gólszerzők: Šimek (87.), Nagy G. (88.), ill. Bende (20.), Áč (45., 74. ). Sárga lap: Šimek, Sabatovič, Mohnaľ, ill. Lancz, Udvaros, Szarka. Piros lap: Szarka (Tešedíkovo). Játékvezető: Vitko, 200 néző.

SLÁDKOVIČOVO:Maglocký–Bucskó (46. Mochnaľ), Hruška, Nagy Ľ., Karol – Pokrývka, Kovařík, Józsa (64. Horváth), Šimek, Sabatovič (46. Zíma), Nagy G. TEŠEDÍKOVO: Petrušek – Valašík, Páldy, Raček, Szarka – Darázs T., Udvaros, Bende, Lancz – Áč, (85. Hrdý) Chrenko. (kb)

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Michal Gašparík (Sládkovičovo): „A hétközi államvizsgák miatt három alapember is hiányzott a kezdőcsapatból. Pocsék helyzetkihasználás jellemezte az együttest. Kapusunk diákbajnokságban is ritkán látható módon kapitulált. Tudtunk a mellékhatásokról, de mi tiszták vagyunk ez ügyben.”

Udvaros Péter (Tešedíkovo): „Érzésem szerint Meszlényi úr felrázta a csapatot, életet hozott az öltözőbe. A jól működő lestaktika is Meszlényi ötlete volt. Egyértelműen kapusunk volt a meccs legjobbja. Három bajnoki vár még ránk, mind a háromszor győzni szeretnénk.” (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?